Annonce
Annonce

Karrierekvinder vil køre komfortabelt og cool

PR foto: Claudia Dons Fold sammen
Læs mere

Komforten ved en lækker bil har kvinderne også fået øjnene op for. Hver fjerde luksusbil hos BMW bliver købt af en kvinde, og tendensen er stigende. Kvinderne er købestærke, og de ved, hvad de vil have. Og det er ikke længere bare en konebil.

Sponsoreret af BMW

Af Katrine Krebs

”Jeg vil køre i en bil, der afspejler kvalitet, og som har noget DNA eller indhold, jeg tror på. Jeg har altid ønsket mig en fed bil, og design betyder alt!” fastslår Stephanie Skov.

Hun har designet og udviklet Floating Grip™, der er et beslag til spilkonsoller. Den unge iværksætter fra årgang 1991 har allerede indtaget flere europæiske lande med sin forretning og ved godt, hvad hun vil.

”Det er nærmest som om, vi kvinder kun må pynte os og bare køre i en konebil. Du ved, dén som er nem at parkere. Men jeg har aldrig ønsket mig en konebil. Det kan godt være, vi kvinder ikke har stor interesse i det tekniske, men vi er blevet mere bevidste om biler i dag,” mener Stephanie Skov.

Selv kører hun i en BMW 220i Coupé. BMW er ligesom andre luksus bilbrands særdeles opmærksomme på den tiltagende købestærke kundegruppe.

Kvinder køber selv bil
”Salget af vores luksusbiler til kvinder udgør en fjerdedel af det samlede salg. Det svarer til en samlet omsætning i den kategori på over 700 milliarder kroner globalt set,” fortæller Mette Bøgeskov Lolholm, kommunikationsansvarlig hos BMW Danmark A/S.

I takt med stigningen i salget af BMW’er til kvinderne, er fokus på kundegruppen steget. På siden Kvindebil.dk giver BMW den gas med information og inspiration om biler målrettet kvinderne.

”Traditionelt set har det ofte været kvinderne, der stod bag beslutningen, selv om det var manden, der købte bil, og derfor har vi altid været opmærksomme på dem. Men i dag er det i højere grad kvinderne selv, der researcher og handler, og det vil vi gerne imødekomme,” forklarer Mette Bøgeskov Lolholm.

Generelt målretter BMW deres markedsføring efter modellen, så sikkerheden bliver fremhævet ved familiebilen og hestekræfterne ved sportsvognen. Samtidig er der en stigende tendens til at fokusere på kvinderne som selvstændig målgruppe. Og det er der tilsyneladende brug for.

Ingen klichéer om køn, tak
Sitet Kvindebil.dk har spurgt deres følgere på Facebook, hvordan de oplever bilbranchen samlet set. Her var meldingen fra flere sider, at bilbranchen oser af maskulinitet og mangler evnen til at henvende sig de kvindelige forbrugere i både markedsføring, salg og service på værkstederne.

Hos BMW er de opmærksomme på udfordringen, men holder også fast i deres DNA.

”For os er det en balance. Når vi tager billeder af nye bilmodeller, er det med både mænd og kvinder. Umiddelbart har vi dog ikke planer om at markedsføre bilmodeller direkte til kvinder, for det kan også hurtigt blive for klichéfyldt, og det vil skræmme både mænd og kvinder væk,” mener Mette Bøgeskov Lolholm fra BMW og fortsætter:

”Det er mere i forhold til events målrettet kvinder, vi har valgt at satse. Her får kvinderne en oplevelse, der ligger ud over produktet. Når vi udleverer og introducerer bilen, er det også dens funktionalitet, der er i fokus, for den har begge køn naturligvis brug for at kende til”.

Den kommunikationsansvarlige hos BMW Danmark A/S minder om, at kunderne, uanset deres køn, køber biler efter deres behov, og at definitionen af komfort afhænger af målgruppen. Mens familien ønsker sikkerhed og rummelighed, har succesfulde forretningsfolk hang til hurtige biler.

Bilen afspejler hvem du er
Den tendens bekræfter den unge iværksætter Stephanie Skov:

”Jeg har altid tænkt, at min bil skulle afspejle mig: Den skulle have klasse og kvalitet, og så skulle den være fræk og hurtig – og gerne en rigtig blærerøvsbil!”

Derfor blev hendes allerførste bil BMW. Irritationen over kærstens PlayStation blev til en god ide, der blev til en god forretning. Og det gav frihed til at vælge. Derfor opfordrer Stephanie Skov andre unge kvinder til at følge deres drømme og blive iværksættere.

”Vi skal turde sige: ”Her kommer jeg!”. Jeg har ikke noget problem overhovedet, når nogen mener, at min bil er for meget. Mine veninder synes til gengæld, den er flot og virkelig lækker, og det er en fed reaktion at få,” siger founderen af Floating Grip™.

Mette Bøgeskov Lolholm, kommunikationsansvarlig, BMW Danmark A/S

»Salget af vores luksusbiler til kvinder udgør en fjerdedel af det samlede salg.«


For Stephanie Skov har det centrale ikke været, hvad andre mener. Hun udfordrer gerne janteloven. Det har handlet om, hvad hun selv ønskede at udstråle fortæller hun:

”Jeg er hverken særlig stor eller høj. Derfor valgte jeg en Coupé fra BMW fra 2-serien, der er smart og ikke for overdimensioneret. Det skal være mig, der kommer med bilen og ikke omvendt. Når vi kvinder er dressed to kill, passer det perfekt at hoppe ind i en fed bil og sætte stiletten på speederen. En flot kvalitetsbil giver prestige, og det bør vi som kvinder have blik for. Min bil afspejler – ligesom mit tøj – hvem jeg er.”

Flere krav fra kvinderne
Hos BMW er opmærksomheden på den voksende kundegruppe selvsagt stor, og de har gjort deres research.

”Der er naturligvis lige så meget forskel på kvinder, som der er på alle andre, og dermed også på deres ønsker. Mange kvinder foretrækker fortsat en mindre og praktisk bil, men der er en klar tendens til, at karrierekvinder ønsker biler i luksuskategorien,” fortæller Mette Bøgeskov Lolholm fra BMW Danmark A/S.

BMW’s egne undersøgelser tegner også et billede af, at kvinderne generelt stiller flere krav til deres luksusbil end mændene gør. For sidstnævnte er det ofte vigtigt, at bilen i kraft af sin størrelse og design signalerer lederskab og dominans. Kvinders krav er mere komplekse.

”Kvinderne er grundige, når de køber bil, og behovslisten er lang. Bilen skal helst være stærk, sporty og sikker. Kvinderne vil ud over eksklusivt og æstetisk design have køreglæde og hurtig acceleration, men det betyder også meget for dem, at den er miljøvenlig. Storytelling er også ofte væsentlig for dem, opremser Mette Bøgeskov Lolholm.

Som verdens mest bæredygtige bilproducent (ifølge Dow Jones Sustainability Index, red.) har BMW gode kort på hånden, når det handler om at imødekomme kvinderne behov.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her