Annonce
Annonce

Kæmpeinvestorer lune på Loop City

Fire af landets største ejendomsinvestorer med mursten for samlet over 100 mia. kr. har et godt øje til området langs den kommende letbane.

Af Nils-Ole Heggland

Ejendomsdirektør Peter Mering, Danica Pension:
”Vi kan mærke øget interesse for lejemål tæt på de kommende stationer, og vi har gennemgået vores eksisterende ejendomme tæt på stationerne og set på, hvor vi har muligheder for at udvide bygningerne. Vi går meget op i, at vores investeringer har stationsnære placeringer.”

”I Lyngby har vi flere kontorejendomme og har lige investeret over en milliard i vores Kanalvejsprojekt med blandt andet Microsoft-hovedsæde og godt 300 studieboliger til DTU. På lidt længere sigt har vi planer om at udvide Lyngby Storcenter i nærheden. Lyngby er et attraktivt område, og letbanen bekræfter det billede og understøtter den fremtidige værdi af investeringerne.”

”I Gladsaxe har vi flere kontorejendomme, og området er superinteressant. Vi ejer også Glostrup Shoppingcenter og synes, at det område er spændende, fordi Glostrup Station bliver landets femtestørste station med både S-tog, letbane, regionaltog og mange busser. Vi følger desuden mulighederne i de øvrige områder langs letbanen og har øje for boliger, at der altid er interessante i Storkøbenhavn.”

Ejendomsdirektør Michael Bruhn, PFA Pension:
”Vi har kontorejendomme i Brøndby, Herlev, Gladsaxe, Glostrup og Lyngby. Det er dog ikke det område, hvor vi ligger tungest, men letbanen kan blive en gamechanger. I Skejby i Aarhus har vi en ejendom, som nærmest får letbane i forhaven, og det har givet væsentligt mere interesse for ejendomme. Samme effekt har vi set i København med metroen. Tidshorisonten for en letbane er ikke nødvendigvis så vigtig, for når først beslutningen er truffet, og byggeriet er gået i gang, opstår der meget større interesse.”

”Jeg er ikke i tvivl om, at letbanen gør det mere interessant for virksomheder at se på lokaler i området. Vi holder øje med mulighederne for både erhverv og boliger, og vi har været tæt på at investere et par gange.”

Administrerende direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme:
”Det er ikke det område, vi er mest eksponeret mod. Vi investerer normalt i kontor- og detailhandelsejendomme til adskillige hundrede millioner kroner, og de ligger typisk tættere på centrum. Men inden for fast ejendom er infrastruktur vigtig, og der er ingen tvivl om, at letbanen vil gøre området mere interessant for virksomheder og dermed for ejendomsinvestorer, blandt andet fordi det er lettere at genudleje lokaler.”

”Vi kan mærke, at investorinteressen for periferien af København er blevet skærpet, men vi skal selv op i en vis størrelse investering, når det drejer sig om erhverv. Vi er på udkig efter boliginvesteringer, og jeg kan godt forestille mig, at vi kigger på området, fordi boliger lidt længere væk fra Rådhuspladsen generelt er mere interessante end erhvervsprojekter.” 

Administrerende direktør Boris Nørgaard Kjeldsen, ejendomsselskabet Dades:
”Vi har i forvejen flere kontorejendomme i Gladsaxe, og for nylig har vi investeret i et par boligprojekter i Vallensbæk og i Søborg i Gladsaxe. Det har ikke udelukkende været på grund af letbanen, men den har bestemt spillet ind, for når boliger ligger tæt på letbanen, er det yderligere en attraktion.”

”Vi bliver løbende præsenteret for mange projekter og holder ikke særligt øje med området langs letbanen, men det er et ekstra plus for nye projekter, hvis det ligger tæt på en letbanestation.”