SPONSERET INDHOLD

Investorer bør droppe København og kigge nordpå

I København er der kamp om ejendommene, og derfor burde flere investorer og virksomheder se nordpå, mener danbolig Erhverv. For eksempel er Hillerød blevet Nordsjællands hovedstad med stigende folketal og mange virksomheder, og så bliver der bygget løs.

Hillerød er i voldsom vækst - og får snart et af de eftertragtede supersygehuse. (Foto: © Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter) Fold sammen
Læs mere

»I København er der stor efterspørgsel fra både danske og udenlandske investorer på ejendomme, og det har presset priserne op og afkastet ned. Derfor er en del investorer begyndt at kigge mod f.eks. Hillerød, som er blevet hovedstaden i Nordsjælland. Og det burde flere gøre, for her er allerede pæn vækst i job og indbyggertal, her er store udviklingsplaner, og infrastrukturen bliver udbygget. Så potentialet er stort, og afkastet fra ejendomme er højere end i København.«

Sådan bliver mulighederne for ejendomsinvesteringer ridset op af Johnny Hallas, som siden 2008 har drevet danbolig Erhverv Hillerød i Nordsjælland.

Kraftcenter i Nordsjælland
Den gamle købstad blev ved kommunalreformen i 2007 hovedsæde for Region Hovedstaden og »vandt« senere et af supersygehusene. Det prisbelønnede Nyt Hospital Nordsjælland er ved at blive bygget i den nye bydel Favrholm, et par kilometer syd for centrum, for over fire milliarder kroner.

Hillerød er også en stærk handelsby med f.eks. indkøbscentret SlotsArkaderne. Centret blev udvidet for godt et år siden og supplerer et bymiljø med flere livlige handelsstrøg. Lejeniveauerne for udbudte butikslokaler er ifølge Ejendomstorvet.dk steget 24 procent i Nordsjælland det seneste år, mens det er faldet 20 procent i Københavns omegn.

I Hillerød er potentialet stort og afkastet fra ejendomme er højere end i København. Fold sammen
Læs mere

Gennem årene har Hillerød desuden tiltrukket mange virksomheder. Blandt de mest kendte er Novo Nordisk, Biogen/Fuji og Foss, der fremstiller måleudstyr til blandt andet fødevarebranchen.

»Vi oplever stigende efterspørgsel på større kontorlejemål. Lejeniveauerne er næsten halv pris i forhold til København, så der er en væsentlig besparelse, og samtidig er her bedre plads og gode parkeringsmuligheder,« siger Lisbeth Spindler, erhvervsmægler hos danbolig Erhverv.

Den øgede interesse kan hænge sammen med, at der er meget højtuddannet arbejdskraft i Hillerød og omegn – og så bliver det snart endnu lettere at komme til og fra byen. Ved det kommende supersygehus åbner i 2023 en ekstra station, som både får S-tog og lokalbane. Desuden tyder det på, at motorvejen endelig bliver forlænget det sidste stykke til Hillerød, i hvert fald har Vejdirektoratet udarbejdet en såkaldt VVM-redegørelse.

Store planer
Kommunen har store planer – først og fremmest i Favrholm, hvor supersygehuset med tiden skal få følgeskab af masser af boliger og arbejdspladser. De første boliger ventes at være klar i 2022, og kommunen forventer, at Favrholm med tiden får omkring 4000 indbyggere.

Også tæt på byens historiske centrum er der planer og byggeaktivitet. Ikke mindst med projektet Frederiksbro, hvor ejendomsselskabet M. Goldschmidt Holding er ved at opføre 1350 boliger. De første af i alt 3000 beboere ventes at få overrakt nøglerne til sommer. Projektet omfatter også 5000 kvadratmeter erhverv, herunder et parkeringshus i tre etager.

Den nye, centrale bydel i Hillerød Frederiksbro er ved at blive udviklet. Byggeriet består af 1.300 boliger i gå- og cykelafstand fra kultur, shopping, dagligvarerbutikker og oplevelser. (Foto: PR) Fold sammen
Læs mere

Det nuværende sygehus kommer til at stå tomt om få år, når supersygehuset i Favrholm åbner, og så skal sygehusområdet byudvikles – formentlig med en kombination af boliger og erhverv.

I byens nordvestlige udkant er Ullerød-bydelen ved at være fuldt udviklet med mange nye boliger, mens kursus- og konferencestedet Frederiksborg Centret i januar blev udvidet med Royal Stage, en stor multihal.

Kommunen vurderer, at de senere års vækst i indbyggertallet vil fortsætte, og det underbygger mulighederne for investorer, fremhæver Lisbeth Spindler:

»Med den position, Hillerød allerede har, og med de mange projekter, som er i gang eller på vej, er der gode muligheder for add-on, hvor en investor køber en tom eller delvist udlejet erhvervsejendom og sætter den i stand eller udvikler den til et andet formål.«

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.