Annonce
Annonce

International cloud-leverandør: Cloud-kapløbet må ikke forhastes

»I dag udvikler teknologien sig så hurtigt, at ingen reelt kan vide sig sikre på, hvilken teknologi der fremtidssikrer virksomheden,« fortæller Jesper Aagaard, nordisk adm. direktør i Interoute. PR-foto
Læs mere
Fold sammen

Danske topchefer har sat digitaliseringen af kerneforretningen højt på dagsordenen, men har i kapløbet nedprioriteret strategien og fokuseret mere på eksekvering og mindre på plan. Hybride cloud-løsninger kan ændre på det, men der er stadig et stykke vej igen.

Sponseret af Interoute

Danske virksomheder har gennem lang tid fået at vide, at de skal omstille deres forretning digitalt, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at overleve i fremtiden. Selvom de fleste har taget det til sig og er gået i gang med digitaliseringen, er der fortsat lang vej igen. Senest viser en global rapport fra konsulenthuset Boston Consulting Group, at danske topchefer ikke formår at føre de digitale planer ud i livet.

Nu vil cloud-leverandøren Interoute, der råder over en global cloudservice-platform og ejer og forvalter et af Europas største netværk, hjælpe de danske virksomheder i mål. Interoute har gennem årene hjulpet nogle af de største virksomheder i Europa og Norden med deres digitale transformation. Og den unikke tilgang, der har været grobund for den store succes blandt de globale virksomheder, skal også integreres i Danmark. Her spiller indsigt og analyse en væsentlig rolle.

En god gylden mellemvej
»Danske ledere har fokuseret på eksekvering, så de hurtigt har kunnet demonstrere, at de er på vej til at blive digitale. Der bliver handlet og sat flueben, men der er ikke altid tilstrækkelig indsigt bag beslutningerne. Målet må aldrig være, at man skal være hurtig, for så ender man med at låse sig fast på en forkert løsning,« siger Jesper Aagaard, nordisk adm. direktør for Interoute.

Han tilføjer, at flere virksomheder i dag har besindet sig og fundet den gyldne middelvej: «Det er ikke et spørgsmål om at migrere al it på så kort tid som muligt. Der er ofte en mellemvej, som stadigt flere vælger.«

Søren Wiinholt Petersen, Managing Director

»Vi arbejder i Interoute med et begreb, vi kalder ”Cloud Fabric”, som er arnestedet for virksomhedens digitale transformation.«


Interoute har, ligesom resten af branchen, et stort fokus på cloud-løsninger, men Jesper Aagaard mener alligevel, at erhvervslivet bør arbejde med flere forskellige systemer alt afhængig af, hvilke applikationer de bruger til at skabe forretningsmæssig værdi.

»Hvis erhvervslivet skal lykkes med digital transformation, skal virksomhederne nøje analysere deres udfordringer og udvælge de løsninger, de har brug for i den pågældende situation. I dag udvikler teknologien sig så hurtigt, at ingen reelt kan vide sig sikre på, hvilken teknologi der fremtidssikrer virksomheden,« siger Jesper Aagaard.

Fremtiden er hybrid
Hans kollega Søren Wiinholt Petersen, der er Managing Director for Danmark, peger på, at hybrid cloud er nøgleordet i fremtidens måde at drive digital transformation på, men at virksomhederne hidtil har haft svært ved at identificere en leverandør, der har kunnet binde det hele sammen og integrere med andre cloud-leverandører. Han uddyber:

»Mange virksomheder vil rent faktisk gerne migrere deres nuværende set-up, så det bliver gearet til den digitale transformation. Det betyder først og fremmest at skaffe sig af med sit lokale datacenter og i stedet søge over mod en hybrid model, som ikke bare kan rumme forskellige cloud-former, men også sikre samspillet mellem forskellige cloud-leverandører.«

Søren Wiinholt Petersen peger på, at virksomhederne ofte kommer til kort, fordi de mangler ressourcer, overblik og viden om hybrid cloud. Og mange opdager også, at der er data, de ikke kan virtualisere.

»Vi arbejder i Interoute med et begreb, vi kalder ”Cloud Fabric”, som er arnestedet for virksomhedens digitale transformation. Her kombinerer vi vo­res private cloud med andre udby­dere som eksempelvis Amazon, Azure og Salesforce for at nævne nogle. Og så un­derstøtter vi det eventuelt med co-location, så alle applikationer kan migreres vaek fra egne datacentre og ”tilgås” i skyen.«

Det er, ifølge Søren Wiinholt Petersen, den vej, virksomhederne skal gå, hvis de vil have optimal fleksibilitet og 360 graders tilgang til deres forretning og på den måde skabe en god, gylden middelvej for deres rejse mod en digital forretningsmodel.

 


 


Fodboldforbundet UEFA bruger en hybrid cloud-løsning fra Interoute for at kunne skalere op for båndbredde og sikre en høj oppetid, når over 300 millioner seere følger med i Champions League-finalen. Foto: Interoute

Fodbold i skyen
Med 15 datacentre, 17 virtuelle datacentre og 33 lokationscentre, der skaber forbindelse til hele 195 øvrige datacentre på tværs af Europa, har Interoute det største netværk i Europa. Netop det var en medvirkende faktor, da det europæiske fodboldforbund UEFA valgte dem som deres ICT-leverandør.

De sidste seks år har Interoute leveret 98 pct. af UEFA’s ICT-infrastruktur, der er livsnødvendig for, at fodboldforbundet kan planlægge og styre sine fodboldkonkurrencer, hjemmesider, arrangementer og forretningsaktiviteter. Ved at integrere en privat cloud-løsning med en public har UEFA fået en mere fleksibel it-infrastruktur med større hastighed, fleksibilitet og skalerbarhed. Sidstnævnte er især vigtigt op til de store turneringer.

»Vores kontrakt med UEFA er designet til at være fleksibel, og det betyder, at den kan justeres alt efter, hvad forbundet skal bruge, og hvornår de skal bruge det. Før, under og efter en live fodboldkamp er der  brug for 100 pct. oppetid, og i ugerne op til store turneringer bygger de en virksomhed med op til 8000 personer. Her er det vigtigt, at it-systemet er gearet til volumen,« siger Jesper Aagaard. og fortsætter:

»Hybrid cloud kommer uden tvivl til at fylde endnu mere i det danske erhvervsliv. Når man kombinerer de to cloudløsninger, og de forskellige systemer og applikationer kan tale sammen, opnår man fantastiske resultater. Akkurat som vi har set med UEFA.«

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her