Annonce
Annonce

Indhold og oplevelser på tværs af digitale kanaler skaber loyale kunder

Topbillede
Foto: Magasin Du Nord
Læs mere
Fold sammen

Loyale kunder hos Magasin kan få ekstra godbidder gennem appen Goodie Card. Appen er første skridt i brobygningen mellem endnu stærkere sammenhæng i Magasins omnichannel-univers, som it-konsulentvirksomheden Alpha Solutions skaber i samarbejde med Magasin.

Sponseret af Alpha Solutions

Når du handler i Magasin, kan du scanne dit Goodie Card via appen i din telefon. Det giver adgang til shoppeweekender, rabatter, eksklusive events, det gemmer automatisk dine kvitteringer, om du så har købt i butikken eller online, og åbner op for små gaver og månedlige lodtrækninger.

I dag er Magasin en af frontløberne på netop omnichannel i Danmark. Den integrerede kundeoplevelse på tværs af butikker og online spiller en stor rolle for dagens strategi. En strategi hvis tre bærende ben handler om at udvide kundebasen i de digitale kanaler, forbedre kundeoplevelse online og udvidet produktsortiment.

“Vores Goodie Card-app var første skridt i brobygningen mellem online og offline. Det handler om at øge relevansen for kunden og gøre samspillet mellem kanalerne endnu mere integreret. Det er en del af vores ambition om at bringe endnu mere oplevelse ind i kundens hverdag,” siger Peter Østerhaab, Head of E-commerce, Magasin.

Alpha Solutions udvikler teknisk løsninger, som driver konvertering
Appen er udviklet i samarbejde med it-konsulentvirksomheden Alpha Solutions, som har udviklet det bagvedliggende redaktionelle værktøj, dataopsamling og integration. Shape, som er specialiseret i Apps og mobil-oplevelse, har stået for selve designet og brugeroplevelsen.

“Magasin er meget ambitiøse på hele deres onlinestrategi. De har tidligt taget nogle valg, som har positioneret dem i forhold til mange andre. De er ikke bange for at forfølge en strategi. Det gør dem super spændende at arbejde sammen med” siger Claes Justesen, Partner og E-commerce Solution Architect, Alpha Solutions, som leder det team, der er dedikeret til Magasins multi-channel webshop.

Alpha Solutions bruger deres lange erfaring inden for opbygning af webshops i tæt samarbejde med deres kunder om at få skabt den bedste integration mellem forretning og teknologi.


“I takt med at markedet bevæger sig bliver det mere og mere vigtigt at forstå de tekniske platforme for at kunne understøtte sin forretning. Der er opstået et væld af muligheder, og at navigere i dem kan være svært. Vi hjælper vores kunder med at finde ud af, hvad der skal til for at nå deres strategiske mål,” fortæller Claes Justesen.

Webshoppen er under konstant teknisk udvikling
Magasins onlineshop bygger på Salesforce Commerce Cloud, som er bare et af de løsninger, Alpha Solutions opererer med. Det giver mulighed for en lang række specielle funktioner til styring af kampagner og tilbud.

Den nuværende webshop gik online i september 2012, og har siden da været under konstant udvikling. Det kræver, at der bliver tilført nye teknologier, som eksempelvis Sitecore CMS til at opbygge et blogunivers eller Bronto Marketing Automation til at understøtte dialogen med Goodie Card-brugerne. Integrationen mellem systemerne sikrer, at Goodie Card-medlemmerne kan bruge deres kort i alle butikker, fysiske som digitale, bare de har downloadet appen til deres telefon. Den lille integrationskrølle sikrer ifølge Claes Justesen, at flere kunder bruger deres Goodie Card til fordel for både Magasin og medlemmerne.

Goodie Card var det naturlige første skud på den stamme, Alpha Solutions og Magasin er ved at gro sammen, om at udnytte data på tværs af kanalerne bedre.

“Noget, af det meget interessante Magasin har gjort, er deres fokus på CRM og kundeloyalitet på både site, i e-mail-marketing, personalisering og integrationen mellem online og offline. De har meget loyale kunder, så derfor er der meget at hente i omnichannel kombineret med deres fremsynethed og mod til at satse digitalt,” siger Claes Justesen og tilføjer:

“Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at bruge data på tværs af offline, online og e-mail. Får vi denne treenighed til at spille bedre sammen, vil det kunne gøre kommunikationen til den enkelte kunde meget mere relevant. Det vil vi se meget stærkere i de kommende år.”

Digitale oplevelser på niveau med instore
Siden lanceringen har Magasin også implementeret en ny mobilshop fra Alpha Solutions' hånd, som udover håndtering af ecommerce og fuldt produktsortiment, kan vise kunderne vej til det nærmeste fysiske varehus og give oplysninger om åbningstider og parkeringsforhold etc. Et andet interessant initiativ er Ajour, et blogunivers som Alpha Solutions bygger på en Sitecore CMS løsning, som skal være med til at styrke udvidelsen af kundebasen. Ajour er brugernes guide til tidens største tendenser, en del af Magasin.dk som fremadrettet bliver mere integreret i alle digitale kanaler.

”Ajour er et ønske fra Magasins side om at forene spændende indhold og oplevelser med lækre produkter og dermed tilbyde en inspirerende shopping-oplevelse, som er et fokusområde for Magasin. Indhold og oplevelse er vigtigt for os. Det skal foldes ud, så det bliver en større del af hele vores digitale flade. At gå ind på Magasin.dk skal næsten være som at komme ud i butikkerne,” fortæller Peter Østerhaab.

Sammen med Magasin arbejder Alpha Solutions som det nyeste projekt på et tiltag i sidste led af Magasins omnichannel-strategi, nemlig udvidelse af sortimentet. Her fortæller Peter Østerhaab, at de eksperimenterer med fleksible leveringsformer og flere produkter online. Et spændende tiltag, som mange kender fra Amazon, er Drop-shipment. Bestiller man tre varer på Amazon, er det måske kun det ene, som findes på Amazons lager. De to resterende er hos Amazons drop-shipment-partnere. Den funktion er Alpha Solutions ved at bygge til Magasin.

“Et af de initiativer, som har øget mulighederne for at konkurrere med udenlandske konkurrenter, er at kunne håndtere dropshipping-funktionalitet. Vi har bygget en platform, hvor man kan aktivere partnere og på den måde udvide sit sortiment kraftigt. Det har et stort potentiale fremover for at kunne aktivere flere partnere, sørge for kunderne får mere at vælge mellem og at varehuset ikke har udgifter til lagerleje af de produkter,” fortæller Claes Justesen.

Som flere og flere begynder at handle online, er det kun blevet mere vigtigt konstant at holde sig opdateret, så man fremstår relevant for sine kunder. Alpha Solutions holder Magasin skarp på den tekniske del, så Magasin kan fokusere på sin forretning og viden om kunderne.

“E-handel er vokset, men vi har også en stærk tilstedeværelse i de fysiske butikker og et kendt brand. Hvis vi kan forene de tre ting; vores brand, vores butikker og online tilstedeværelse, kan vi med en tættere integration give den samme, gode oplevelse for kunden gennem alle vores kanaler,” siger Peter Østerhaab.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her