SPONSERET INDHOLD

Importvirksomhed: Tillid og personlig kontakt skaber dit marked

Det handler både om økonomisk tillid og tillid til produktet, når man beslutter sig for at starte en importvirksomhed. Hans Dalsgaard-Hansen, indehaver af Dalsgaard Diamant Import, deler her sin erfaring med at importere varer til det danske marked.

Hans Dalsgaard-Hansen er direktør i Dalsgaard Diamant Import og importerer maskiner til diamantslibning. Han mener, at tillid mellem importør og leverandør er en vigtig parametre, når man indgår en handel. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tillid er noget af det vigtigste, når man importerer varer til Danmark, understreger importør og indehaver af Dalsgaard Diamant Import, Hans Dalsgaard-Hansen. Både økonomisk tillid og om tillid til produktet. Et tillidsforhold, der går begge veje mellem leverandør og importør.

”Leverandørerne skal have tillid til, at jeg som importør afsætter det antal produkter, som jeg angiver en ordre på. Hvis man støt øger antallet af produkter og dermed afgiver større og større ordrer til leverandøren, skaber man et økonomisk tillidsforhold, som er attraktivt for begge parter,” fortæller Hans Dalsgaard-Hansen.

Tillid til produktet er naturligvis også af stor vigtighed, så man som importør ved, at man med garanti kan levere den kvalitet til ens kunder, som de forventer og har krav på.

Få plads til din virksomhed hos Pelican

”Jeg har da prøvet at få leveret et produkt, som ikke levede op til den kvalitet, som jeg garanterer mine kunder. Så er der ikke andet at gøre end at returenere produktet og bede leverandøren om at lave det om, til man er tilfreds. Kvalitet er helt afgørende for, at man kan fastholde sit kundegrundlag,” siger Hans Dalsgaard-Hansen.

Ansigt til ansigt
Det er 14 år siden, at Hans Dalsgaard-Hansen besluttede sig for at starte sin egen import af diamantværktøj til det danske marked. Inden da havde han arbejdet som sælger inden for branchen i en lang årrække.

”Selv om jeg kendte branchen fra mange år som sælger, så var det alligevel lidt som at starte forfra. Jeg kendte jo primært kunderne og ikke leverandørerne,” tilføjer Hans Dalsgaard-Hansen.

Der var således ikke meget andet at gøre end at sætte sig ned foran computeren og indlede en systematisk research på leverandører inden for diamantværktøj. De er for en stor del centreret i Østen, særligt Kina og Sydkorea, så Hans Dalsgaard-Hansen var hurtig til at pakke rejsekufferten, så han kunne komme ud og møde leverandørerne ansigt til ansigt.

”En ting er at finde en leverandør på nettet, noget andet er at få igangsat hele processen omkring samples og prøver på det produkt, man gerne vil importere. Her er det alfa og omega med tillid. Det skal man prioritere meget højt, når man begynder at importere et givent produkt fra et helt anden sted i verden,” uddyber Hans Dalsgaard-Hansen.

Hans Dalsgaard-Hansen startede sin egen import af diamantværktøj til det danske marked for 14 år siden og mener, at noget af det vigtigste er at opbygge tillid til leverandøren. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Grundig forundersøgelse
Inden man kaster sig ud i at importere varer fra den store verden til det danske marked, er det en god ide at sætte sig grundigt ind i, hvad der findes af lignende produkter i forvejen. Det er også klogt at undersøge kundegrundlaget for det konkrete produkt, man gerne vil afsætte.

”Det er vigtigt, at man har et godt overblik over både konkurrencesituation og kundegrundlag, inden man går i gang med at importere til det danske marked. Jeg havde selv arbejdet i mange år som sælger af det produkt, som jeg begyndte at importere til det danske marked. De betød, at jeg havde et vist forhåndskendskab både til branchen og produktet, hvilket var særdeles gavnligt, da jeg valgte at tage springet og etablere mig som importør til det danske marked,” siger Hans Dalsgaard-Hansen.

Få plads til din virksomhed hos Pelican

Kører rundt til kunderne
Hans Dalsgaard-Hansen har baseret sin kundekontakt på det gode gamle princip om personlig kontakt og service i højsædet. Det var også den måde, han valgte at introducere sit produkt til det danske marked.

”Jeg ringer til mine kunder og aftaler et besøg, så jeg kan komme ud og hilse på dem og introducere dem for mit produkt. Det er en vigtig del af min forretningsstrategi, at jeg opsøger kunderne personligt, der hvor de er og på deres præmisser,” påpeger Hans Dalsgaard-Hansen.

Derudover gør han en dyd ud af at registrere sine kunder i et velordnet kartotek, så der er godt styr på logistik og konkrete aftaler med de enkelte kunder.

Tålmodighed betaler sig
Som importør til det danske marked kan det være nødvendigt at ruste sig med en vis portion tålmodighed, når man starter sin egen importvirksomhed.

”Fortjenesten vil altid være mindre i begyndelsesfasen. Man skal introducere et nyt produkt til det danske marked, og det tager noget tid. Der vil også altid være mange udgifter forbundet med at starte op og nogle udgifter er måske mere bekostelige, end man regner med. Jeg er for eksempel nødt til at fragte mit produkt med skib, fordi det vejer for meget til flytransport. Det er den slags justeringer, som man må være klædt på til at tackle i en opstartsfase,” afslutter Hans Dalsgaard-Hansen.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.