Annonce
Annonce

Hvor får du det billigste realkreditlån?

Umiddelbart ligner realkreditlån hinanden, hvis man blot tager højde for renten. Men forskellene i de løbende omkostninger kan være på mange tusinde kroner hvert år, afhængigt af hvilket institut, der er tale om.

Topbillede
Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Af Morten Westergaard, partner Mybanker.dk

Der er flere ting at holde styr på, når du skal vælge hvilket realkreditinstitut, du vil optage lån hos. For selvom renten er ens hos de forskellige institutter, kan der være store forskelle på de løbende omkostninger i form af bidragssatser og kursskæring fra institut til institut.

Forskellige typer lån
Som boligkøber, skal du først og fremmest tage stilling til hvilken type lån, du ønsker. Dernæst vælger du, hvilket realkreditinstitut du ønsker at optage lån hos.  Det er ikke ligegyldigt, hvilket institut du vælger.
Skal du for eksempel optage et F3 lån på 1,5 millioner kroner med uden afdrag med 80 procents belåning, ender de løbende omkostninger på 17.125 kroner om året, hvis du er kunde i BRF Kredit, mens du som kunde i Nordea må af med 22.125 kroner om året – en forskel på hele 5.000 kroner om året.

Vi har i figuren sammenlignet de fire største institutters løbende omkostninger i tabellerne nedenfor. Der er stor forskel på, hvilket realkreditinstitut der er billigst, afhængigt af hvilken låntype du foretrækker, og fordi et institut har de højeste omkostninger inden for en type lån, er det ikke ensbetydende med, at samme institut er dyrest, når det gælder andre typer lån.

Bonusordninger kan rykke billedet
Fra september 2017 udbetaler Totalkredit de første kundekroner til deres kunder. Kundekroner er en rabat i bidragsbetalingen, som gives til Totalkredits kunder. Det er noget, der kommer til at rykke ved omkostninger og som gør det billigere at være kunde i Totalkredit. Derudover har en række banker søsat yderligere tiltag for at imødekomme bidragsstigningerne. Det betyder at det senere på året faktisk kan være billigst at være kunde i Totalkredit, når man tager kundekroner og diverse bonusordninger med i regnestykket. Det vil være muligt at få op til 0,2%-point i reduktion på bidragssatsen. Det kan derfor betale sig at undersøge hvad din bank kan tilbyde og om du muligvis kan få dit realkreditlån billigere et andet sted.