Annonce
Annonce

Hold på kunderne: Butikker skal have X-factor

Foto: Jacob Dreshøj
Læs mere
Fold sammen

Fra fritstående hylder til næsten labyrintiske oplevelser. Måden butikker bliver indrettet på for at tiltrække og holde på kunderne, har ændret sig gennem tiden. Hos kompetencehuset Vangsgaard A/S tilbyder de komplette løsninger til kæder og forretningsdrivende, der også vil være relevante i morgen.

Af Simone Okkels

Sponsoreret af Vangsgaard A/S

I gamle supermarkeder og butikker stod varerne blot på rad og række. Gulvet var et kort uden verdenshjørner. Vidste man, hvor tingene stod, var det hurtigt ind og hurtigt ud, vidste man det ikke, måtte man bruge tid på at lede blandt hylderne. Går man derimod ud og handler i dag, er der skilte, der er opsatser med tilbud, gulvet strækker sig som en labyrint mellem hylder med varer strategisk placeret, tvskærme viser lækre billeder i hjørnerne, og der er smagsprøver hos delikatessen og slagteren.

Det er ikke længere nok at have et godt udvalg. Nu skal det være en oplevelse at gå ud og handle. Det fortæller Jesper Christensen, salgs- og marketingdirektør hos kompetencehuset Vangsgaard A/S, som netop har skiftet navn til BrandFactory. De har siden 1980 hjulpet butikker og forretningsdrivende med totalindretning, rådgivning og konceptudvikling. De er eksperter i, hvordan butikker kan tiltrække kunder og opnå mersalg gennem skræddersyede detailløsninger.

“Det, vi gør, er at give kunderne en oplevelse af forandring. I dag elsker kunderne at få en oplevelse, når de er ude at handle. Den hjælper vi vores kunder med at skabe hele vejen rundt,” siger Jesper Christensen.

Eksperter i din butik
Vangsgaard A/S sender en medarbejder ud til butikken, før kontrakten er underskrevet, og er på den måde med helt fra start og får indsigt i hele huset. De tilbyder alt fra lys og inventar til bordskilte og byggestyring.

“Vi har unik forstand på at tage en rå bygning og gøre den til en sammenhængende oplevelse, og du kan døgnet rundt følge med i, hvordan konceptet tager form,” siger Jesper Christensen.
Men Vangsgaard A/S presser aldrig et standardiseret koncept ned over deres kunder.

“Vi spørger kunderne, hvad de vil have frem i butikken, hvad det er, de slår sig op på, og hvorfor folk skal komme hos dem. Vi er helt tæt på det personlige. Vi bruger deres X-factor,” siger Jesper Christensen.

Appetit på livet
Hos Imerco har de brugt Vangsgaard A/S’ ekspertise og fået opgraderet en lang række butikker. Det har de valgt at gøre for altid at kunne tilbyde kunderne noget nyt og lækkert, fortæller Frederik Brønnum, administrerende direktør hos Imerco A/S.

“Vangsgaard har hjulpet os markant med butiksindretning og konceptudvikling på inventardelen. Imerco skaber appetit på livet. Det er dét, vi vil. Vi tilbyder alt til boligen, fra køkken til haven. Det viser vi på den måde, vi udstiller på, men også gennem service og rådgivning. Det giver os en fordel og en forskel fra eksempelvis supermarkeder, som konkurrerer på pris. Vi kan både konkurrere på pris og på butikskoncepterne,” siger han.

Inspirationen til nye butikskoncepter får Vangsgaard A/S fra messer, fra rejser og oplevelsesbutikker i hele verden. Inspirationen til Imerco kommer eksempelvis fra Frankrig.

“Vi er meget nysgerrige. Vi ser på, hvad populære butikker gør, vi lader os inspirere og følger med i de nyeste trends. Men ikke bare, hvad trenden foreskriver, vi arbejder altid på, at vi kan se, mærke og føle, at det giver mening for den enkelte butik. Det er vores force, at vi har fokus på deres X-factor,” siger Jesper Christensen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her