Annonce
Annonce

Hjælp til rengøring skal fremme karrieren

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

I Sverige har RUT-modellen med tilskud til serviceydelser i ­hjemmet vist sig at være en succes, konkluderer både Dansk Erhverv og Skatte­ministeriet. En sammenslutning af danske virksomheder opfordrer regeringen til at indføre en lignende model i ­Danmark.

Af Katrine Krebs

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her

”Ved i Danmark at udvide BoligJobordningen eller indføre en model tilsvarende den svenske RUT vil arbejdende småbørnsfamilier og fraskilte forældre få den nødvendige støtte til at købe serviceydelser til hjemmet. Det vil bidrage til mere lige karrieremuligheder på arbejdspladserne,” fastslår Tine Willumsen, CEO og founder af The Danish Diversity Council.

I sammenslutningen DDC er topledelsen fra virksomheder som blandt andet A.P. Møller Maersk Microsoft, McKinsey og Coloplast repræsenteret. Viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris er repræsentant for Lederne, der er én af de deltagende interesseorganisationer.

Bodil Nordestgaard Ismiris og Tine Willumsen deler flere synspunkter og bliver understøttet af studier fra McKinsey, der viser at kvinder i hele Europa stadig bruger op til dobbelt så meget tid som mænd på ubetalte opgaver i ­hjemmet.

McKinsey research dokumenterer også, at de første 10 år af arbejdslivet er særligt betydningsfulde, når det drejer sig om at skabe en platform for senere at blive leder.

”Erfaringerne fra Sverige viser, at 62 procent af køberne af serviceydelserne er kvinder. Heraf har 60 procent forklaret, at de har brugt mere tid på deres arbejde i de timer, der blev frigjort gennem køb af serviceydelser i hjemmet. Derfor gør hjælp til hjemmet en afgørende forskel, hvis målet er flere kvinder på lederposter,” mener Tine Willumsen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her