Annonce
Annonce

Her klarer de digitaliseringen organisk

Schneider Electric er godt på vej til at transformere virksomheden til et moderne tech-firma. Det sker med målrettede investeringer samt uddannelse og udvikling af medarbejderne.

PR-foto: Schneider Electric Fold sammen
Læs mere

Af Mathias Caspersen

”Det var et stort spring. I teorien virker digital marketing  jo, men det er noget andet i praksis. Og der var dem i organisationen, der syntes, det hele var lidt noget fikumdik.”
Det fortæller Cathrin Johansen, der er Sr Digital Marketing Manager for Norden og Baltikum i Schneider Electric.

Hun spillede i august sidste år en central rolle i virksomhedens største produktlancering i 30 år. Den nye serie af el-produkter ramte markedet via en marketing automation-platform, der brød markant med Schneider Electrics hidtidige tilgang til markedsføring.

”Heldigvis præsterede kampagnen fantastisk på alle parametre, og da vi fik lavet en case på lanceringen, gik det op for mange i organisationen, hvor stærkt et redskab, det er,” fortæller hun.
Den nye markedsføringsplatform er blot ét af en lang række tiltag, der skal geare virksomheden til den digitale revolution. Bortset fra at de hos Schneider Electric hellere vil bruge ordet evolution, da koncernen gennem mange år har fokuseret på at udvikle og udnytte digitale produkter og løsninger.

Virksomheden har hverken oprettet en innovationsafdeling eller ansat en digitaliseringschef, men investerer løbende i at få det tekniske fundament på plads og udvikle medarbejdernes digitale kompetencer, så hele organisationen bliver inddraget i den digitale rejse.

Industry 4.0
”Mange medarbejdere sidder med gode ideer til at gøre tingene bedre og mere digitalt. De ildsjæle er vi opmærksomme på i ledelsen, hvor vi meget gerne vil inspireres. Herefter er det vores opgave at skabe de bedste rammer for vores medarbejdere.” Det fortæller Helene Egebøl, der er virksomhedens adm. direktør.

Det betyder nu ikke, at digitalisering er et fremmedord på ledelsesgangene. Hos Schneider Electric har man en global strategi om at excellere i Industry 4.0 og IoT-baserede løsninger
”Vi udvikler os hele tiden på vores rejse fra at være en klassisk produktvirksomhed til at være et moderne tech-firma. Derfor har vi skaleret op internationalt og blandt andet købt en række digitale styringsløsninger,” fortæller hun.

For de uindviede dækker Industry 4.0-begrebet over introduktionen af automation og dataudveksling i industrivirksomheder.
”Vi er i en unik position, fordi vi fremstiller de intelligente produkter, der generer data til produktionsvirksomhederne. Dermed kan vi både opsamle data, analysere dem og hjælpe med at omsætte dem til konkrete tiltag. Det er jo IoT i praksis, hvor vi hjælper virksomheder med at effektivisere og energioptimere på et helt nyt og datadrevet niveau,” forklarer Egebøl.

Ny attitude
Men Industry 4.0-satsningen har altså ikke betydet personalemæssige omvæltninger. Udover en enkelt omorganisering i marketingafdelingen har man i stedet valgt at satse på opkvalificering af de folk, der hele tiden har siddet i virksomheden.

Samtidig fokuserer man på at skabe en mere digital kultur. Og det er ikke altid helt let i en global ingeniørvirksomhed, hvor man er vant til at tænke i teknik, og hvor alting traditionelt skal testes igen og igen, før man sender det på markedet.

”For os handler den digitale rejse særligt om at sætte kunden i centrum. Det lyder jo som en floskel, men det er helt afgørende, at dét er attituden i organisationen. Det er lidt af en omvæltning, men også en nødvendig udvikling, og det forstår både kunder og medarbejdere heldigvis,” fortæller Egebøl.