SPONSERET INDHOLD

Her er kravene til fremtidens virksomhed

Vores arbejdsliv ændrer sig markant i disse år. Teknologien ændrer vores behov, og det samme gør vores måde at arbejde på.

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

”Vores måde at tænke loyalitet overfor en virksomhed handler i dag rigtig meget om værdier. Det gør vores måde at arbejde på mere flygtig, da vi gerne vil kunne se os selv i de projekter, vi arbejder med. Skal vi fastholdes i et job er det meget ofte et spørgsmål om personlig udvikling, om teknologi og om virksomheden giver os mulighed for at arbejde, som vi gerne vil,”  siger Sarah Gudiksen, der er arkitekt og ekspert i indretning ved Henning Larsen Architects.

Den moderne arbejdsplads udvikler sig hele tiden, og for medarbejderne har der gennem en årrække været en stigende tendens til, at man er langt mindre afhængig af de fysiske rammer. Vores tilknytning og loyalitet overfor arbejdspladsen bliver mere og mere defineret ud fra teknologi, arbejdsmåde og udviklingspotentiale.

Skabelsen af miljø
”Vores arbejdspladser er i gang med at blive langt mere fællesskaber, der tager forbehold for den enkeltes behov, og som er indrettet på, at rigtig mange mennesker vil arbejde meget projektorienteret,” siger Sarah Gudiksen.

Der vil fortsat være behov for helt traditionelle kontorer, da mange fortsat vil have det bedst med at arbejde i fortrolighed, andre vil gøre det for at kunne koncentrere sig, mens andre igen vil være afhængige af muligheden for at arbejde i teams og mødes i kreative miljøer. Arbejdspladsen skal således både kunne rumme dem, der arbejder i fred og ro, men også dem, der har brug for at kunne tale højt, være visuelle og have stor interaktion med hinanden.

”I indretningen af virksomheden er man nødt til at være opmærksom på, hvilke typer af medarbejdere man har, og hvad deres behov er. Ikke bare de rent fysiske, men også om man indretningsmæssigt skaber det rigtige miljø til de ansatte.” siger Sarah Gudiksen.

Et nyt syn på jobbet
Måden vi arbejder på, vil på mange måder komme til at ændre vores måde at være tilknyttet arbejdspladsen på i fremtiden, og er det på sin vis allerede i dag. Mange tjekker deres arbejdsmail allerede inden de er stået ud af sengen om morgenen, og er på den måde på arbejde, længe inden de træder ind på kontoret.

Hør mere om fremtidens talenter - tilmeld dig her

”Vi kommer til at opleve, at vi går på og fra arbejde meget mere flydende, end vi gør i dag. Simpelthen fordi, vores muligheder har ændret sig så meget. Mange mennesker har ikke behov for at sidde ved et skrivebord i otte timer mere. De arbejder på telefonen, hvor de har kundemøder, sender mails og ordner faktureringen. Derfor ændrer vores fysiske rammer sig også,” siger Sarah Gudiksen.

Og netop vores arbejdstid er en ting, der vil se store forandringer de kommende år. I og med at mange allerede i dag arbejder, når de reelt har fri, er forventningen om, at vi arbejder et specifikt antal timer om ugen mange steder uden den store betydning. Vi tjekker mails, inden vi står op. Vi taler med kunder, når vi sidder i bilen på vej hjem, og vi holder møder på en café i byen frem for på kontoret.

”Arbejdspladserne bliver mere og mere små communities, hvor man arbejder med mange små projekter, og derfor er man nødt til at nytænke hele måden at indrette sig på. Vi stiller helt andre krav, end tidligere. Vi kræver, at virksomheden skal være spændende, udfordrende og berigende,” siger Sarah Gudiksen.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.