Guide: Sådan lægger du den fejlfrie sommer-makeup

Sommeren er over os, men hvad skal der til for at se blændende ud til sommerens fester? Få trin-for-trin-guide til sommerens makeup her og undgå de værste bommerter.

Topbillede
Arkivfoto Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Basen: Fugt og pleje er alfa omega
Før du overhovedet begynder, skal du sørge for, at din hud er velplejet. Brug altid solcreme med høj faktor. Huden skal være godt fugtet, inden du lægger makeup, ellers bliver resultatet aldrig flot. Når det er på plads, lægger du basen. Brug en foundation, der matcher din hudtone.

”La Mer har lavet den ultimativt bedste foundation, som passer til alle kvinders hud. Et godt tip er at blande en lille smule olie i, inden du lægger din foundation. Det gør den nemmere at arbejde med og forhindrer den i at ligge tungt på huden. Blend grundigt ind ved halsen. Ferskenfarvet blush er god til sommerkuløren, ellers passer rosa til de fleste. Slut af med en smule highlighter på kindben og under brynene,” siger Camilla Skat Bæk, Personlig Beauty Shopper i Magasin.

Den typiske og værste fejl
Alt for mange af os begår igen og igen den samme fejl. Vi bruger en forkert farve.

"Det er klassisk. Man vælger en farve, der er for mørk. Man skal vælge en farve, der passer til ens hals. Ellers får man en tydelig kant og ender med at se malet ud," forklarer Camilla Skat Bæk. En god idé er at få vejledning af en professionel.

Beauty-shopperen er heller ikke begejstret for tendensen med meget sorte øjne.

"Mange kvinder har både sort eyeliner over og under øjnene og det får desværre vores øjne til at virke mindre. Mit råd er, at man enten holder sig til at lægge en buet liner over øjet eller vælger øjenskygge frem for sort liner. Brug i stedet for en lys eyeliner, der åbner øjet op og får det til at syne større. Alternativt kan man nøjes med mascara,", forklarer Camilla Skat Bæk.

De bedste råd til moden hud
Når man begynder at få fine linjer, er der produkter, man skal passe på med.

"Perlemor er no-go til moden hud. Det fremhæver rynker og linjer. Desuden skal man vælge foundation frem for pudder. Pudder sætter sig i linjerne og er kun egnet til ung hud. Og igen - hold igen med den sorte eyeliner", siger Camilla Skat Bæk.

Fest-makeuppen: Den vilde og vovede
I 2017 skal makeuppen enten være vild eller neutral. Vov dig ud i det vilde, hvis du er til fest og farver.

"Pink er virkelig hot. Det er årets farve. Brug det til øjne og læber. Læg øjenskyggen på hele låget og helt ud mod tindingen - man skal kunne se det. Top looket med lipgloss. Pak den matte læbestift væk, glossen er tilbage denne sæson," guider Camilla Skat Bæk.

Fest-makeuppen: Den bløde og naturlige
Det naturlige look holder stadig.

"Det handler om at matche dine egne farver. Vælg brune øjenskygger, medmindre du har brune øjne. Så skal du gå efter de grønne nuancer. Hold brynene naturlige. Buen er ikke in længere, nu skal formen være lige. Påfør mascara eller kunstige vipper. Fuldend det naturlige look med ferskenfarvet eller lyserød lipgloss," siger Camilla Skat Bæk.

Fest-makeuppen: Den trendy og festlige
Metallic er en af sommerens store trends.

"Et af sommerens vilde og ultra-hotte looks bygger på metallic-farverne. Alle metalfarver er i spil, og bruges både på øjne og læber. Prøv for eksempel at lave en flot effekt med 3D-læbeglitter. Til dette look bør man holde huden neutral," forklarer Camilla Skat Bæk.

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.