SPONSERET INDHOLD

Guide: Her er de bedste råd til dit køkkenkøb

At købe nyt køkken er for mange mennesker en stor og uoverskuelig jungle, hvor man hurtigt kan miste overblikket. Hvad skal man gå efter, hvad er moderne, og hvad kan man slet ikke undvære? Få indretningsekspertens råd til dit nye køkken her.

Kan du finde vej gennem køkkenjunglen? Vi guider dig gennem de ting, du skal huske og bør overveje, når du skal købe nyt køkken. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sponseret af SIEMENS

Vi har forskellige behov, når det nye køkken skal bygges. Minimalistisk køkken, elektronik eller bæredygtigt design? Er man en ung familie med små børn eller et etableret ægtepar er der forskellige prioriteringer. Uanset hvilken type man er, så er køkkenet en stor og vigtig del af vores hjem. Det er her, vi mødes, og det er her meget af familiens daglige liv foregår og udspiller sig. Her skal det være let at lave god mad.

Få inspiration til køkkenets hvidevarer her

”Køkkenet bliver et mere og mere vigtigt rum for familien. Det er hjemmets absolutte centrum, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt for familiens velbefindende, at det er et rart og indbydende sted at være,” fortæller Cristina Vising, der er indretningsekspert og direktør i indretningsvirksomheden Ta-Daa.

Fra funktionalitet til leverum
Når der skal købes nyt køkken, er der visse ting, man bør gøre sig helt klart, inden man begynder at bladre i kataloger og besøge showrooms. Bliv først og fremmest enige om, hvad køkkenet skal være for et rum. Skal det f.eks. være familiens opholdsrum, eller et rent praktisk rum til madlavning? Så ved I bedre, hvad I skal gå efter hos forhandleren.

Få afklaret, hvad I mangler i jeres nuværende køkken. Hænger den gamle emhætte i vejen, vil du gerne kunne komme i kontakt med dine hvidevarer, uanset hvor du befinder dig, eller have et køleskab med kamera, der hjælper med at holde styr på indholdet, når du står og handler ind? Så har I et fundament at starte på. Sidst men ikke mindst, så find din indre gadget-nørd frem. Selvom det kan være forvirrende med al den nye teknologi, og hvad man kan bruge den til. Men den er designet til at gøre din hverdag nemmere, så prøv at give den et forsøg.

At investere i nyt køkken er for mange mennesker et puslespil, hvor kvalitet, design og det personlige touch skal matche hinanden. Foto: Siemens Fold sammen
Læs mere

 

Få inspiration til digitale løsninger i dit køkken her

I det hele taget har vores tilgang til familiens køkken ændret sig markant fra dengang køkkenet var kvindens arbejdsrum, og hvor manden sjældent satte sine ben. Sådan ser virkeligheden ikke ud i dag, hvor det personlige præg og værdier i langt højere grad skinner igennem, og hvor det at have et fedt køkken, er blevet en form for statussymbol.

Og indretningen af køkkenet som leverum handler i sagens natur ikke bare om de elementer, vi putter ind i rummet. Det handler i ligeså høj grad om farver, materialer og stemninger. Indretningseksperten er da heller ikke i tvivl om, hvad man skal satse på, når det næste køkken skal indrettes.

”I dag oplever vi især, at mørke farver vinder ind mange steder. Bordeauxfarvet marmor og røgfarvede elementer er meget oppe i tiden i dag, især når vi snakker store køkkener,” siger Cristina Vising, der som en del af hendes arbejde, er rådgiver for familier, der ønsker hjælp til deres indretning.

Samtidig slår hun fast, at det personlige touch ikke alene kommer fra de elementer, man har i sit køkken. Det kommer i højere grad fra selve indretningen, der kan gøre det til det hyggelige rum, hvor familien har lyst til at samles. Mens gadgets og maskiner er praktiske, er det det nære og de små ting, der giver hyggen. Keramikskålen på spisebordet, lampen på køkkenbordet eller krukkerne og bøgerne på hylderne.

Omfavn teknologien
”Teknologi bliver en meget stor del af vores køkken de kommende år. Der kommer til at ske en kæmpe udvikling, og det synes jeg, man skal tage til sig. For den travle familie, kan det være en stor hjælp i hverdagen,” siger Cristina Vising.

Udvalget af gadgets, appliances og ny teknologi til køkkenet er i det hele taget eksploderet gennem de seneste år. Blandt de mere banebrydende teknologier kan især nævnes apps, der giver os mulighed for at styre og kontrollere alle dele af vores køkken direkte fra telefonen.

Indret dit køkken med Siemens hvidevarer

Blandt den nye teknologi finder vi f.eks. Home Connect-appen, der giver dig mulighed for at styre stort og småt i køkkenet direkte fra din smartphone. Ifølge Cristina Vising bør man omfavne de nye apps og andre løsninger, der kan være med til at forbedre og forenkle hverdagen for familien. Og selvom det er kvinderne, der tager langt de fleste beslutninger, når der skal handles nyt køkken, så er nye gadgets og ny teknologi det sted, hvor manden kommer på banen.

"Generelt tænker kvinder mere på design og de praktiske løsninger, mens mænd mere bliver fascineret af ovnen, som kan styres fra mobilen, eller appen, der viser hvad der er i køleskabet,” siger Cristina Vising.

Læs mere om Siemens indretningsmuligheder her
Siemens – fremtiden flytter ind.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.