Game of Thrones: Superfans afslører, hvad de glæder sig mest til

Troels Overgaard elsker HBO-hitserien Game of Thrones så meget, at han sammen med to venner udgiver podcasten Krager og Drager, der stiller skarpt på det episke fantasy-drama. Men hvordan er det at være dedikeret fan, og hvad glæder han sig allermest til ved ottende og sidste sæson af serien, der har premiere 14. april?

Der er tydelige danske fingeraftryk på Game of Thrones. Her ses Pilou Asbæk i rollen som Euron Greyjoy - en rolle han udfyldte i både sæson seks og syv af HBO-serien. (Foto: HBO) Fold sammen
Læs mere

Hver gang et nyt afsnit af Game of Thrones er rullet over skærmen, mødes de tre venner Anders Tankred Holm, Thilde Holgersen og Troels Overgaard og evaluerer handlingen. Og vi er alle sammen inviteret med, for samtalen bliver optaget og udkommer som podcasten Krager og Drager.
”Det er en hyggelig, nørdet samtale om det univers, vi synes er så fantastisk. Når man lige har set et afsnit, så har man jo lyst til at sidde omkring sofabordet og diskutere, hvad der skete. Hvorfor døde han på den måde? Hvad betyder det for handlingen i næste afsnit? Det er den snak, vi har optaget”, fortæller Troels Overgaard om podcastens format. Han er ligesom de øvrige medlemmer i podcast-trioen kæmpe fan af det populære fantasy-univers.

Thilde Holgersen, Anders Tankred Holm og Troels Overgaard er superfans af Game of Thrones. og udgiver den ugentlige podcast Krager og Drager om serien. Fold sammen
Læs mere

Game of Thrones er baseret på romanserien A Song of Ice and Fire og er et overflødighedshorn af kampscener, riddere, sex, intriger, drager og blodige drab. Første sæson kom i 2011, og serien er siden blevet en af verdens mest sete.

Det er HBO, som er seriens "hjem". Så for at følge med skal du have et abonnement her, eller vælge en anden måde at få adgang til streamingtjenesten på. En mulighed er Telmore Play, som udover HBO giver adgang til både streamingtjenester for børn og voksne, men også magasiner, bøger og musik.

Som et kærlighedsforhold
Troels Overgaard elsker Game of Thrones, men det kan være hårdt arbejde at være fan, forklarer han. Der er både op- og nedture, skuffelser og glæder. For selvom man er kæmpe fan, kan man fint blive både skuffet og irriteret på sin yndlingsserie, hvis handlingen ikke lige skrider frem som forventet, eller hvis en af ens yndlingskarakterer skuffer.

”Man kan se det som et kærlighedsforhold til en kæreste. Nogle gange er man irriteret på ham. Fordi nogle gange er det bare dårligt. Og andre gange kommer han med en buket blomster og siger bare det helt rigtige på det rigtige tidspunkt. For mig skuffede femte sæson, men da sjette sæson kom, var den store kærlighed tilbage”, husker Troels Overgaard.

Hvem skal dø?
Og hvad glæder en dedikeret fan sig allermest til i den nye sæson?

”Først og fremmest er det spændende at se, hvem der dør. For jeg tror, der bliver nogle markante ofre. Allerede fra første sæson er der nemlig lagt op til, at man fint kan slå karakterer ihjel, som man ikke lige havde forventet skulle dø”, fortæller Troels Overgaard.

Game of Thrones har netop været berømt for at være uforudsigelig og for serieforfatterens vilje til nådesløst at aflive hovedpersoner og populære karakterer.

Nikolaj Coster-Waldau har været gennemgående figur i alle otte sæsoner af Game of Thrones. Rollen som Jaime Lannister har sikret den danske skuespiller sit internationale gennembrud. (Foto: HBO) Fold sammen
Læs mere

”Personligt ser jeg frem til at finde ud af, hvordan Jaime Lannister, spillet af danske Nikolaj Coster-Waldau, dræber sin søster Cersei. Vi ved ikke, om det sker, men det er vores personlige teori”, fortæller Troels om podcast-trioens bud på handlingen i den kommende sæson.

”Og så glæder jeg mig til at se de store kampscener med drager. Det bliver vildt sejt. Og også til at finde ud af, hvem hovedskurken The Night King er”.

Kampen om Jerntronen
De har alle tre tippet om, hvad der kommer til at ske i sidste sæson. Blandt andet om, hvem der kommer til at sidde på den forjættede Jerntrone.

”Bliver det Daenerys Stormborn, eller kunne det være Jon Snow, eller måske et barn af nogen? Det er vi meget uenige om”, fortæller Troels Overgaard.

Nu får Game of Thrones-fans over hele verden snart svar på mange af spørgsmålene. Og snakken omkring sofabordet fortsætter i podcasten Krager og Drager, når der 14. april 2019 bliver blændet op for det første af seks afsnit i den allersidste sæson af Game of Thrones.

Game of Thrones med Telmore Play
Telmore Play giver dig adgang til HBO og dermed til hitserien Game of Thrones. Se de første syv sæsoner og vær klar, når ottende og allersidste sæson bliver skudt i gang d. 14. april 2019.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Native & Creative i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.