Annonce
Annonce

”Gå helt frem til frontlinjen”

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Ledelse er et i felt i konstant bevægelse. I øjeblikket er faglig ledelse i fokus – en senmoderne ledelsesstil, der giver medarbejderne mere mod og handlekraft. Men en god faglig leder skal også tage mærkbar styring.

Sponseret af Metropol

Af Line Jensen

Ledelse bevæger sig – disciplinen er i udvikling og altid til forhandling, fordi ledere er i løbende dialog med deres medarbejdere. I øjeblikket er der fra flere sider fokus på faglig ledelse – en ledelseskultur tæt på kerneopgaven som giver engagerede og modige medarbejdere, der er aktive medudviklere af nye opgaveløsninger:

”Faglig ledelse i det offentlige handler om fagprofessionalitet og kerneopgaver. Men det er også vigtigt, at man som leder kan tage styring og lede opad – der vil altid være rammebetingelser og et politisk system, som man skal navigere klogt i. En faglig leder skal så at sige stå på kanten af sit ledelsesrum – helt fremme ved frontlinjen – og give topstyringen svar på tiltale. Hvad er kvalitet? Hvis man ikke som faglig leder tør svare på spørgsmålet, så er der andre højere i systemet, der gør,” siger Nicolaj Ejler, konsulent og forfatter til flere bøger om ledelse.

Tæt på praksis
En dygtig faglig leder har snuden dybt nede i det faglige spor, men kan samtidig løfte blikket og sætte rammer for sine medarbejdere:

”Dygtig faglig ledelse giver handlekraftige, selvstændige og myndige professionelle ved at koble ledelsesværktøjer med hands on-erfaring. Vores studerende kommer med et væld af brugbare hverdagserfaringer – men vi kan så give dem teori, der kan tone deres ledelsespraksis – fx ny viden om dataanvendelse,” siger Pernille Thorup, Institutchef på Institut for ledelse og Forvaltning, Metropol.

Professionshøjskolen Metropol sætter den 27. november fokus på faglig ledelse til en heldagskonference på Hotel Bella Sky.

Læs mere om konferencen her

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her