Annonce
Annonce

Fysisk butik eller online. Kunderne forventer det samme - og i særdeleshed at det er nemt at betale

»Skandinavien er allerede nu en af de mest kontantløse regioner i verden, og intet tyder på at det vil ændre sig. Tværtimod. Vi er derfor, med vores løsning, også helt med fremme og understøtter one-touch betaling med både ApplePay og AndroidPay,«  udtaler Lars Grønkjær. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Udviklingen inden for retail, både i Danmark og internationalt, er hastig, synlig og mærkbar for både kunder og retailere. Seneste rapporter viser, at Norden er mere end langt fremme med online handel og faktisk indtager en global førerposition når det gælder ordrer lagt fra mobilen. Dermed er konkurrencen mellem fysiske- og online butikker skærpet - og stadig nye konkurrenceparametre vinder frem.

Sponseret af Salesforce

2017 og 2018 tegner et billede af en retailverden i radikal forandring. Konkurrencen mellem online handel og nu også de store fysiske butikker er blevet mere markant. Det har blandt andet medført fokus på et nyt konkurrenceparameter: Hvor nemt det er at betale.

Netop betalingssiden har været besværlig online og stoppet mange kunder fra at gennemføre køb, de ellers var klar til at afslutte. Flere betalingsplatforme arbejder på at forbedre dette, og blandt andre har ApplePay nu også gjort sit indtog i Danmark. Dermed er det gjort lettere for rigtigt mange at handle online og via mobilen.

Mobilen vokser støt som det foretrukne redskab, både når der skal søges efter spændende nye produkter og services, og når handlen skal afsluttes. Rent faktisk viser de nyeste regionale tal fra Salesforce, i forbindelse med Commerce Cloud Shopping Index Q3, at Norden har indtaget en global førerposition, når det gælder ordrer lagt fra mobilen.

“Smartphonen har ændret verden. Vi kan ikke længere klare os uden. Det er et personligt kontrolcenter både professionelt og privat, og alt tegner til at smartphonen vil tage en endnu mere central plads, hvilket blandt andet Salesforce egen superfuturist Peter Schwartz taler om. Derfor er det afgørende for alle seriøse retailere, at de allerede nu ser grundigt på hvad de kan, hvad de vil tilbyde deres kunder online og hvor hurtigt de kan komme til det. Tempo, relevans, evnen til at gøre det nemt for kunderne og teknologisk adaptabilitet er altafgørende parametre. Salesforce investerer og udvikler derfor også voldsomt på alle områder, og tilbyder nu bl.a. også nye måder for kunderne til selv at skabe relevante apps - endda helt uden at kunne programmere. Alt i alt elementer, der vil hjælpe til bedre kundeoplevelser og højere conversion rates,« udtaler Lars Grønkjær, Regional Vice President for Salesforce Commerce Cloud - Nordics & Benelux.

For dybdegående indsigt i kundeoplevelser på tværs af sociale medier, mobil, online og fysiske butikker, kan rapporten "Personalization in Shopping" hentes her.

Ser man frem mod 2018, er forventningen, at en af de store trends vil være Omnichannel Retailing. I sig selv ikke nyt, men det er nu, at også de store fysiske butikker for alvor kan mærke den direkte effekt af konkurrencen fra internethandlen, hvad man bl.a. kan læse om i Forbes. Kundeforventningerne fra online fortsætter i de fysiske butikker. I den sammenhæng udtrykker flere brugere allerede forventninger om, at de bliver “genkendt” når de træder ind i brandets fysiske butikker, og ser gerne at butikken kender deres interesser og ved hvilke produkter de har søgt på online.

Lars Grønkjær, Regional Vice President for Salesforce Commerce Cloud - Nordics & Benelux

»Kunderne er ­ligeglade om de er online eller i ­butikken. Forventninger til service og indsigt er snart lige store.«


Flere store retailere og producenter har allerede forstået kundernes behov for individualisering. Her er Adidas helt fremme, og viser hvordan det kan og bør gøres i det aktuelle marked med brug af kunstig intelligens, softwarestyret kundeindsigt og optimal balance i forholdet mellem at ramme hvad kunden direkte søger og ny inspiration fra brandet. Elementer Adidas bl.a. fortalte om på den netop overståede Dreamforce 2017 i San Fransisco.

Men et afgørende punkt i kunderejsen er fortsat, hvor nemt det er for kunderne at komme til at betale. For kunderne efterspørger nemme købs- og betalingsløsninger - og de ser ud til i stadig faldende grad at omfatte kontanter.

»Skandinavien er allerede nu en af de mest kontantløse regioner i verden, og intet tyder på at det vil ændre sig. Tværtimod. Vi er derfor, med vores løsning, også helt med fremme og understøtter one-touch betaling med både ApplePay og AndroidPay. Alting trækker i retning af at vores datasøgning, inspiration, dialog med brandet, køb og betaling samlet bliver drevet fra vores mobil. Samtidig forventer kunderne en stærk indsigt i bl.a. deres præferencer, købshistorik og endda søgehistorik. Kunstig intelligens og søgefeltet på dit site kombineret med en omnichannel tilgang og nem betaling, bliver dermed nøglen til succes« udtaler Lars Grønkjær, og fortsætter:

»Kunderne er ligeglade om de er online eller i butikken. Forventninger til service og indsigt er snart lige store. Det stiller store krav til fremtidens retailere og deres softwareløsninger. Særligt når man ser det i sammenhæng med andre trend(s) inden for kundeadfærd som stærkt faldende tålmodighed og mangel på overbærenhed. Kort sagt: Mød dine kunders forventninger eller mist dem.«

For dybdegående indsigt i kundeoplevelser på tværs af sociale medier, mobil, online og fysiske butikker, kan rapporten "Personalization in Shopping" hentes her.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Den Digitale Kundeoplevelse'. Se alle artikler her