Annonce
Annonce

Fremtidens velfærd er digital: Zealand Care gør borgere og kommuner klar

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sundhedssektoren bliver mere digitaliseret og det samme gælder for borgernes hjælpemidler. Det kræver specialiseret viden, og her satser Zealand Care på at være bindeleddet mellem kommuner, virksomheder og borgere.

Sponseret af Zealand Care

Fremtiden for sundhedssektoren byder på meget ny teknologi. Fra desinficerende robotter til apps, som hjælper med hjemmetræningen og såkaldt telemedicin, hvor borgere gennem en tablet derhjemme kan melde data ind til hospitalet.

Især telemedicinen kræver nogle nye vaner i sundhedssektoren, da det fordrer en speciel form for distribution, rengøring og reparation. Og som mange af regionernes serviceydelser bliver lagt over i kommunerne i de kommende år, byder det på helt nye udfordringer. Teknologien er nemlig ikke en del af den traditionelle depotdrift, men det vil det blive i fremtiden:

“Der vil helt sikkert ske et skred her. Hjælpemidler vil i fremtiden bliver mere digitaliserede, og der er ingen tvivl om, at der vil komme en lang række løsninger til, hvor borgerne selv kan melde ind til kommunerne gennem professionelt udstyr. Men det kræver uddannet personale, som ikke er teknologiforskrækket,” siger Jacob Hansen, CEO i Zealand Care.

Et målrettet sats på velfærdsteknologi
Kommunerne skal allerede være klar i 2019 til at håndtere de nye opgaver og kunne sikre at borgerne får de rette hjælpemidler og rådgivning. Zealand Care har siden 1995 arbejdet inden for distribution af hjælpemidler til danske kommuner, og siden 2016 har virksomheden målrettet satset på velfærdsteknologi. Derfor kan de fungere som bindeled mellem virksomhed, kommune og borger, når kommunerne i fremtiden får brug for mere hjælp med depotdrift og distribution af velfærdsteknologi.

Zealand Care har to primære forretningsområder; professionel drift af depoter inkl. samarbejde med virksomheder, der gerne vil have et produkt ud i en kommune eller region, men hvis spidskompetence ikke er distributionen samt salg til private via Seniorland.dk.

Zealand Care sørger nemlig for al logistik omkring hjælpemidlerne, som en given kommune bevilger en borger. De leverer, installerer, og viser borgeren, hvordan det anvendes. Og hvis det ikke er nødvendigt mere, henter Zealand Care det igen, desinficerer, reparerer og sikrer, at hjælpemidlet altid er i den stand, kommunen ønsker. Det sikrer en kosteffektiv drift og at borgerne er sikre på at få det serviceniveau, som kommunen ønsker, siger Jacob Hansen:


“Vores fornemmeste opgave er at sikre at hjælpemidlerne er hos borgerne, når de skal være der, hente dem når de ikke er nødvendige mere, sørge for den bedst mulige vedligeholdelse og have dem klar, når en anden borger får brug for det.”

Teknologi understøtter varme hænder
Velfærdsteknologien betyder også, at sundhedssektoren kan håndtere flere borgere med samme arbejdsstyrke. Og med en kraftigt voksende målgruppe er der behov for en mere effektiv fremtid. Frem mod 2050 vil andelen af danskere over 70 år nemlig være fordoblet.

“Man kan med teknologien i højere grad bruge sine ressourcer, der hvor behovet er, fordi borgerne eksempelvis kan melde data ind gennem tablets derhjemme. Plejepersonalet ved også, hvad de kommer ud til, for det har den elektroniske enhed allerede fortalt dem. De kan bedre bedømme, hvem der har behov for hjælp nu ved eksempelvis fald eller uheld i stedet for at følge et forudbestemt skema,” fortæller Jacob Hansen.

Det vil skabe øget tryghed hos borgerne, fordi de ved, at der med jævne mellemrum bliver sendt data til lægen. Men det kræver ekspertise at skabe trygheden i første omgang, siger Jacob Hansen:

“Derfor stiller vi altid med trænede medarbejdere. Borgerne er vant til dem og kender os gennem mange år. Vi møder borgerne, der hvor de er. Det kan man ikke bare sætte et tilfældigt fragtfirma til. Uanset om det er ny teknologi eller en kørestol er det vigtigste, at borgerne føler, at de har styr på det,” siger han.


​Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Innovation i sundhedssektoren'. Se alle artikler her