Annonce
Annonce

Fremtidens slagsmål om kunderne sker på mobilen

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Detailhandlen står over for nogle mere end spændende år. Uanset om vi taler fødevarer, tøj, tasker, ure eller noget helt tredje. Verden, teknologien og forbrugeradfærden har udviklet sig radikalt, og der er kun en vej for detailhandlen: Frem.

Sponseret af Salesforce

Selvom det stadig er 84% af alle køb, der finder sted i butikken, sker der et stadigt større skred mod køb gennem digitale platforme. De seneste undersøgelser viser, at mobilen indtager en mere og mere markant rolle i den sammenhæng. Faktisk anvender 59% af kunderne deres mobil til inspiration med mere, selv når de står i butikken.

På den baggrund er det mere end nogensinde afgørende at kombinere den digitale med den fysiske kundeoplevelse, og de nyeste tendenser inkluderer kraftigt brug af AI - kunstig intelligens - og ikke mindst en integreret brug af mobiltelefonen.

En række retailere har allerede samlet op på de nye tendenser og placeret sig helt fremme. Blandt dem er Peak Performance, der anvender AI til at forstå kunderne og hjælpe til at være relevante i deres tilbud. Salesforce Einstein er aktuelt det stærkeste AI redskab tilgængeligt set i relation til de formål.

“AI, mobilplatformen og sociale medier er tre faktorer detailhandlen skal forholde sig til. De kan ikke udskyde det, det er nu tingene sker,” siger Lars Grønkjær, Regional Vice President for Salesforce Commerce Cloud - Nordics & Benelux.

“Hvorfor er det så vigtigt? Fordi nutidens og fremtidens kunder forventer mere end nogensinde før. De forventer, at du kender dem både online og i butikken. De ser sig selv som unikke og vil behandles derefter gennem en 360 graders forståelse af kunden. Faktisk forventer de, at du kender deres ønsker, før de selv gør, og mere end 50% af de engelske forbrugere har tilkendegivet, at de i 2020 er klar til at skifte brand, hvis de føler, det ikke sker. Alt dette kan du kun imødekomme med AI, ved at forstå hvordan du anvender mobilplatformen til dialog og ved at holde dig relevant og tilgængelig på de sociale platforme. Når det er sagt, er fremtiden allerede rykket meget tættere på. Næste trin bliver Virtual Reality og Guided Selling. Men hvad dækker disse to begreber over og hvorfor er det vigtigt?

“Det handler om at skabe en kreativ og relevant relation og dialog med kunden, der får dem til at bruge mere tid på produktet og brandet og dermed typisk også købe mere. Men hvordan? Virtual Reality giver mulighed for at opleve produktet på en helt anden måde og i en helt anden kontekst. Måske du nu kan opleve at løbe i bakkerne omkring LA med dine nye sko, eller en strand på Bali... hvis det er hvad du drømmer om, og hvad der motiverer dig i forhold til produktet. Du knytter næsten virkelige oplevelser til produktet, skaber en historie og relation, der er vigtig følelsesmæssigt. Det formår og forstår NewBalance til fulde” forklarer Lars Grønkjær og fortsætter.

“Dertil kommer Guided Selling, der sætter kunden i fokus og lader den enkelte selv bestemme hvad de vil, når de vil det - og endda i visse tilfælde også vælge produktets udformning og design. Det produkt du vælger, er dermed præcis så unikt, du som kunde ønsker, det skal være. En fuldkommen videreførsel af kundernes ønske om at blive opfattet og behandlet unikt. Et godt eksempel på Guided Selling - nordisk funderet - er Stokke. De forstår virtuelt at tage kunden ved hånden, afkode deres input og søgninger til intelligent og relevant at hjælpe til det optimale, individualiserede valg. Nemt, enkelt og unikt. Hvad stopper dig så fra at blive fan og købe produktet? Det er fremtiden”

Er du interesseret i at opnå dybere indsigt i fremtiden detailhandel, kan du tilmelde dig Salesforce’ kommende retail webinar her og hente Retail Shopping Index for Q2, 2017 her.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her