Annonce
Annonce

Fra forskningsprojekt til færdig løsning

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

For at udvikle en fælles løsning til liv- og pensionsselskaberne startede Edlund A/S et forskningsprojekt sammen med IT-Universitetet og Københavns Universitet. Resultatet blev til ACTULUS Portfolio Calculator som er en cloud-baseret løsning til regnskab, risiko og solvens.

Sponseret af ACTULUS

Af Lars Bennetzen

Det forskningsprojekt som Edlund A/S, IT-Universitetet og Københavns Universitet samarbejdede om fra 2011 til 2016 tog udgangspunkt i de udfordringer som EU-direktivet, Solvens II, gav branchen.

ACTULUS Portfolio Calculator er en løsning, der sikrer compliance i forhold til gældende og kommende lovgivning til opgørelse af regnskab, risiko og solvens og hvor man f.eks. kan se effekten af emulerede finanskriser.

”Samtidig er ACTULUS Portfolio Calculator en cloud-baseret løsning, hvilket betyder høj performance, automatiske opdateringer og alle driftsfordelene ved en cloud-tjeneste,” forklarer Kristian Juul Schomacker, Product Manager hos Edlund A/S.

Edlund gik sammen med IT-Universitetet og Københavns Universitet om at udvikle den software der skulle blive til ACTULUS Portfolio Calculator, en løsning til regnskab, risiko og solvens.
Det samarbejde blev til et forskningsprojekt der fik støtte fra Innovationsfonden, og som udover løsningen ACTULUS Portfolio Calculator mundede ud i flere PhD-afhandlinger.

ACTULUS Portfolio Calculator løser i dag langt flere opgaver end blot Solvens II. Det nye store fokusområde i ACTULUS Portfolio Calculator er fremregning af balancen - som også benævnes, som stokastiske scenarier eller projections. Det øger indsigten i virksomhedens forretning og giver mere valide data. Den nyudviklede funktionalitet giver mulighed for at matche forskellige aktivscenarier med passivberegningerne og skærper dermed fokus på risikostyring.

”Sammenlagt giver det virksomhedens ledelse et stærkt beslutningsgrundlag, som kan kvantificere effekten af kommende forretningsstrategier og lønsomhed. I dag, 1, 5 eller 10 år ud i fremtiden,” forklarer Kristian Juul Schomacker.

Et godt samarbejde
Forskningsprojektet sammen med IT-Universitetet og Københavns Universitet der sluttede for et år siden, har været et spændende samarbejde, hvor Edlund blandt andet har medvirket til forskellige videnskabelige artikler.

”Samarbejder med virksomheder som Edlund styrker vores institution. Det betyder at vores akademiske forskning bliver trykprøvet, og vi får den virkelige verden ind i projekterne. Samtidig er et samarbejde en fantastisk mulighed hos de studerende for at løse et problem i den virkelige verden,” siger Peter Sestoft, professor og institutleder for datalogi ved IT-Universitetet.

Mogens Steffensen, professor i livsforsikringsmatematik ved Københavns Universitet har også været glad for samarbejdet med Edlund, og mener at det er en god måde at få universitetets kompetencer ud i virkeligheden og fungere.


Kristian Juul Schomacker, Product Manager, Edlund A/S, Mogens Steffensen, Professor i livsforsikringsmatematik ved Københavns Universitet og Peter Sestoft, Professor og institutleder for datalogi ved IT-Universitetet.

”I samarbejdet med Edlund er det væsentligt, at det er et tværvidenskabeligt og tværfagligt projekt. Edlund er en tværfaglig men højtspecialiseret virksomhed, der udvikler software til et særligt domæne, nemlig pension,” siger Mogens Steffensen.

”De har nogle gode kompetencer og er super dygtige folk på alle punkter,” siger Peter Sestoft.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her