Annonce
Annonce

Fleksible lederuddannelser med konkret værdi

billede

En række nye lederuddannelser og kurser med indhold på alt fra mellemleder til MBA- og bestyrelsesniveau er skudt op de seneste år. De tiltrækker blandt andet kvinder, der søger fleksibel adgang til værdifulde kompetencer.

Ansvar fordrer kompetencer, og kompetencer kræver uddannelse. Heldigvis er mulighederne for efteruddanne sig som leder – uanset niveau – yderst gode, med både nye og gamle tilbud i hele landet – ofte internationalt funderede og med mulighed for at sammensætte kursusforløb, der er tilpasset den enkeltes livssituation og behov.

Det gælder blandt andet CBS Executive, der i år fejrer 25 års jubilæum, som udbyder af forløb af kortere eller længere varighed og på tre forskellige faglige niveauer – MBA-niveau målrettet topledere, mellemlederniveau med fokus på den personlige udvikling samt professionelle bestyrelsesuddannelser.

"Målgruppen for paletten af uddannelser på CBS Executive er en lang række både offentlige organisationer og private virksomheder, der har det til fælles, at de ønsker faglige forløb eller interne talent- og ledelsesprogrammer, der er skræddersyet til de behov, der er i organisationen," forklarer Program Director Louise Rygaard Jonas.

Fokus på kvinder
Hun fremhæver, at der som en naturlig del af hverdagen hos CBS Executive er et stort fokus – og en stor efterspørgsel – på uddannelser målrettet kvinder.

"Flere kvinder i ledelse er jo et indsatsområde, som vi har haft fokus på gennem flere år, hvor vi skal understøtte danske virksomheder i at få flere kvinder i ledelsen," siger Louise Rygaard Jonas og fortsætter:

"Der er uddannelse specifikt målrettet kvinder en af de ting, der virker, og her har vi opbygget nogle kompetencer i forhold til, hvordan man arbejder strategisk med at få kvinder ind i ledelsen. Blandt andet med kurset Leading Women, som mange virksomheder bruger som en måde til at skabe lysten til at rykke længere op i hierakiet."

Fleksible kurser
Også Scandinavian Executive Institute A/S (SE-Institute) i Kolding, der siden 2007 har leveret uddannelser til topledere og bestyrelsesmedlemmer i hele Skandinavien,  oplever stor interesse fra kvinder – på alle faglige niveauer. Her peger direktør Steen Buchreitz Jensen på, at muligheden for at sammensætte fleksible forløb virker tillokkende.

”Vores uddannelser appelerer til nogle kvinder, fordi de får nogle klare kompetencer med, uden at de behøver at rive to år ud af kalenderen,” siger han.

Grundstenen for uddannelsesaktiviteterne på SE-Institute er et tæt samarbejde med de internationale business skoler IMD – med fokus på mellemledere, der ønsker at accellere karrieren samt INSEAD, der sikrer undervisning i udvalgte fag på MBA-niveau samt bestyrelsesuddannelsen Executive Board Programme INSEAD.

“Vi tilbyder tre intensive programmer til executives, og vi har haft samarbejde med INSEAD siden 2007, der er en af verdens bedste globale MBA-skoler – og for alle forløb gælder den grundlæggende tanke, at du undervejs kommer til at arbejde med noget, der skaber umiddelbar værdi, og som man derfor kan gå direkte ud og bruge i sin virksomhed,” siger Steen Buchreitz Jensen.

Gang i ny strategi
Den direkte anvendelighed kan iværksætter og direktør Heidi Behrens nikke genkendende til. Hun valgte i 2014 at gennemføre bestyrelseskurset – I første omgang for at kunne styrke bestyrelsen sin egen virksomhed, Trademark Cosmetics, der distribuerer high end kosmetikprodukter til blandt andre Matas.

“Lige nu sidder vi i forlængelse af det professionelle bestyrelsesarbejde og arbejder med en ny strategi, der skal udvide og fremtidssikre forretningen, og det er blandt andet et resultat af Executive Board Programme,” siger hun og kalder forløbet – der var delt mellem et dansk modul og et internationalt modul på INSEAD – for “utroligt værdifuldt for mig som medejer af en virksomhed”.

“Bestyrelsesarbejder indeholder så utroligt mange aspekter. Selvfølgelig det rent formelle i forhold til bestyrelsesansvar, men også hele den del, der handler om sammensætningen af kompetencer og værdiskabende arbejdsformer,” siger hun.