Annonce
Annonce

Find fremtidens medarbejdere

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Klassisk rekruttering har talte dage, hvis virksomhederne vil imødekomme den teknologiske udvikling og de medfølgende udfordringer fremtidens arbejdsmarked byder på. Danmarks ældste rekrutteringsfirma kommer med deres bud på tendenser.

Sponseret af Lisberg

Af Katrine Krebs

Lisberg Executive Search’s CEO ser nødigt længere end fem år frem, for erfaringen viser, at forandringer sker hurtigere, end vi fatter det. For 20 år siden var internettet stadig nyt, og for 10 år siden havde iPhonen’en knap nok set dagens lys. Og siden er det kun blevet mere avanceret. ”Den eksplosive teknologiske udvikling smitter naturligvis også af på vores branche, og forandrer både måden vi rekrutterer på, og hvilke profiler virksomhederne efterspørger,” forklarer CEO Ole Stiig Petersen.

Nye veje til search
Hos Lisberg Executive Search er det typisk ledere og specialister, det erfarne bureau søger efter og finder til deres kunder inden for både den private og offentlige sektor i ind- og udland. I næsten 60 år har rekrutteringsfirmaet holdt fingeren på pulsen, og den slår til stadighed hurtigere.

”Som professionelle rekrutteringskonsulenter er det vores opgave at finde de rigtige kandidater på den mest effektiv måde,” siger Ole Stiig Petersen.

I hans optik er alle i rekrutteringsbranchen nødt til at tænke ud over annoncering og klassisk search. Vi må spørge os selv: Er der anden måde at gøre det på? Hos Lisberg Executive Search har de sociale medier og Skype for længst ændret både måden at finde kandidater og at vurdere dem på.


CEO Ole Stiig Petersen fra Lisberg Executive Search ser en række tydelige trends for ­fremtidens arbejdsmarked.

”Den teknologiske udvikling har givet større gennemsigtighed og lettere adgang til kandidat markedet. For nyligt fandt vi en specialist til en stor international farmaceutisk virksomhed i London via et community på Facebook i Danmark,” fortæller CEO’en.

Han tror en af de fremtidige tendenser bliver nye og mere effektive rekrutteringssystemer samt bedre testsystemer til mere præcist at afdække personlighed og intellektuel kapacitet hos kandidater.

Større alsidighed
Ifølge flere undersøgelser er en af de klare tendenser på arbejdsmarkedet flere freelancere, kontraktansættelser og interim ledelse, der alle er udtryk for tidsbegrænsede ansættelser. Den bølge er Ole Stiig Petersen også indstillet på kan blive et nyt ydelsesområde for Lisberg at gå mere helhjertet ind i.

”I vores søgning efter kandidater på specielt i IT-markedet, møder vi ofte relevante og velkvalificerede kandidater, der lige nu er freelancere, tjener godt og har frie forhold, men som savner et fast tilhørsforhold. Vi er faktisk møgforkælede på det danske arbejds­marked, og danskerne ønsker ofte den tryghed, som en fastansættelse giver”.

Lige her gemmer en af de andre trends sig. Det er nemlig generelt hensigtsmæssig ikke at tænke for dansk i en global verden.

”Rene danske virksomheder har en tendens til at lukke sig om sig selv, og som verden ser ud i dag udvider det sjældent forretningen. Der er ikke tilstrækkeligt med specialister i Danmark alene, så der er et stigende krav til at forstå etnisk kompleksitet og den kultur, der er i en virksomhed med mange forskellige nationaliteter blandt ledelse og medarbejdere. Det er nødvendigt for virksomheder, der vil klare sig i et stærkt globaliseret marked,” mener Ole Stiig Petersen.

Værdibaseret ledelse
Kompleksitet inden for både brancher og kompetencer stiller større krav til lederne.

”Bossen, der vil have ret, er en uddøende race. Den værdibaserede og coachende ledelsesstil får medarbejderne til at udvikle sig optimalt, og det er altafgørende, hvis du vil holde på de bedste”.

De ”bedste hoveder” bliver der kamp om ifølge Lisberg Executive Search. Den mest tydelige tendens er nemlig hvilke fagområder, der bliver efterspurgt. Ingeniører og IT-specialister er allerede i høj kurs og bliver det formentlig i tiltagende grad, i takt med at kunstig intelligens og robotteknologi vinder frem.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens arbejdsmarked'. Se alle artikler her