SPONSERET INDHOLD

Fem ting der bremser dig i din karriere

Svigtende mod, dårlig kemi med chefen eller kompetencer, der halter. Se her, hvad der er de mest almindelige grunde til, at du bliver forbigået af chefen.

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Ingen nye, spændende opgaver? Endnu engang forbigået til et interessant mellemlederjob i virksomheden? Så kan det godt se ud som om, din karriere er ved at gå i stå. Her er de fem ting, som oftest står i vejen for folk, der vil videre i deres karriere.

Sinna Hedevang er job- og karrierekonsulent hos Ase, og de mennesker, hun rådgiver, har meget forskellige historier og baggrunde. Men der er nogle fællestræk, fortæller hun.

1. Stigmatisering:
Chefen ser dig som den, du er, og kigger ikke på dit potentiale. Det kan være, at chefen synes, det er det nemmeste; nogen skal jo udføre det arbejde, du har lige nu.

Løsning: Sig hvad du vil, vær åben om dine ambitioner og bed eventuelt om efteruddannelse.  Gør din chef opmærksom på, at det kan være bedre og billigere for ham at forfremme dig frem for at løbe risikoen med en ekstern rekruttering af en ny mellemleder, som ikke kender jeres virksomhed.

2. Manglende kompetencer
Nogle gange har chefen faktisk ret: Du har ikke dét, der skal til. Men det kan du måske få.

”Folk har ikke altid selvindsigten til at se, at de mangler nogle kvalifikationer, og at de måske groft sagt skulle tage på noget efteruddannelse i stedet for at gå til fodbold om onsdagen,” siger Sinna Hedevang.

Løsning: Spørg din chef, hvad du bør lære. Bed din chef om et kompetenceløft.

3. Dårlig kemi
Du kan have en chef, som er den dominerende type, der opstiller klare mål og for enhver pris vil have dem gennemført, mens du selv er en type, som har brug for detaljerede oplysninger undervejs og har brug for, at hele jeres afdeling eller team er med. Det kan også være, at din chef er en meget detaljeorienteret chef, som vil have styr på alt, mens du selv er optaget af at tage initiativer og sætte nye ting i gang.

Dette er faktisk meget almindeligt; 70 procent af alle mennesker ansættes på grundlag af deres kompetencer, og 70 procent af alle opsigelser skyldes dårligt samarbejde.

Løsning: Find et andet job med en anden chef. Og husk at være grundig med at finde ud af, hvilken type leder, chefen i et kommende job er, og hvordan han eller hun motiverer sine medarbejdere.

4. Private forhold
Måske er du faktisk ikke klar til den karriere, du drømmer om. Måske har du små børn, som du også gerne vil være sammen med, og der er bare ikke timer nok i døgnet.

Løsning: Du skal lære at prioritere, for man kan ikke alting på én gang. Overvej hvad du vil, og stå ved dit valg.

5. Manglende mod
Måske tør du ikke træde frem og påtage dig ansvaret, eller sige, at du gerne vil have et ansvar.

Løsning: Det kan man faktisk gøre noget ved: Coaches, psykologer og karrierekonsulenter kan hjælpe dig godt på vej. Først og fremmest skal du have en person at sparre med, for det kræver virkelig meget energi, hvis man skal gøre dette arbejde selv.

 

Sponsoreret af Ase

 

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.