Annonce
Annonce

Europa vender blikket mod nord

Topbillede
PR-foto: Michaela Andersen, Director i WHINN
Læs mere
Fold sammen

Af Michaela Andersen, Director WHINN

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Innovation i sundhedssektoren'. Se alle artikler her

Sundhedsaktører på tværs af Europa vender blikket mod nordisk velfærd og sundhedsteknologi i jagten på fremtidens sundhedsvæsen.

Sundhedsinnovation. Lad mig starte med at slå fast, at jeg ikke ved ret meget om hverken sundhedsteknologi eller det daglige arbejde i den europæiske sundhedssektor. Til gengæld ved jeg rigtig meget om, hvad sundhedsprofessionelle i Europa taler om, hvilke temaer, der trender på tværs af offentlige, private og industrielle interesser, og hvordan man får sundhedsaktører til, at tale sammen om fremtidens løsninger.

På tværs af Europas sundhedsvæsener taler man nemlig rigtig meget om den succesfulde danske og nordiske velfærdsmodel med værdibaseret sundhed og pleje, og investeringer i sundhedsteknologi. Og så taler man om hvordan offentlige private samarbejder kan være med til at sætte speed på sundhedsinnovationen.

Åben samarbejdskultur i Danmark
Når jeg taler med europæiske sundhedsaktører, er noget af det, der oftest bliver fremhævet omkring Danmark, den åbne danske innovation, der i manges øjne spinder ud af traditionen for offentlige private samarbejder. Og lige netop den danske samarbejdskultur er det vi ønsker at fordre med videnfestivalen WHINN - Week of Health and Innovation.

WHINN er en non profit-sammenslutning af sundhedskonferencer, der først og fremmest har til formål at danne ramme for mødet mellem de aktører, der skal udvikle fremtidens sundhedsløsninger. Det handler om at invitere de klogeste hoveder fra Danmark, Europa og resten af verden til at diskutere og videndele i et af Europas mest attraktive sundhedsinnovations-miljøer.

WHINN udbygger økosystemet
På WHINN mødes sundhedsaktører på tværs af sundhedssektoren, både horisontalt og vertikalt, omkring de udfordringer og temaer, der potentielt gemmer på løsningerne. Temaerne i år adresserer et skifte fra den nuværende kvantitetsdrevne styring til værdibaseret sundhed og pleje – et skifte, som længe har været på vej i Danmark, men som først nu er begyndt at vinde indpas i resten af Europa.

Det giver derfor rigtig god mening, når Europa begynder, at betragte Danmark som et laboratorium for udviklingen af fremtidens sundhedsløsninger. Ser man isoleret på den sundhedsteknologiske udvikling, er Danmark et af de lande, der er nået allerlængst, men endnu vigtigere er det, at vi bliver fremhævet som de absolut bedste, når det kommer til involveringen af de sundhedsprofessionelle, der skal arbejde med løsningerne til dagligt.

Jeg bilder mig ind at det er ved at gå op for Europa, at vi er pisket til, at udbygge økosystemerne, der omgiver sundhedssektoren på tværs af Europa, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at finde de løsninger, der modsvarer et tiltagende patientpres og stigende medicinalpriser. Det har vi hos WHINN sat på opskrift under temaerne; ’Digital sundhed’, ’Fremtidens hospitaler’ og ’Værdibaseret sundhed- og pleje’.

Jeg vil derfor blot opfordre danske og europæiske sundhedsaktører, beslutningstagere og eksperter til, at prioritere WHINN og tage del i den fælles indsats for at udvikle fremtidens sundhedsvæsen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Innovation i sundhedssektoren'. Se alle artikler her