Annonce
Annonce

EU-persondataforordningen: Lad CRM-systemet holde styr på dine samtykker

billede

Kravene til, hvilke typer af persondata der indsamles, hvem der kan foretage behandling af disse data og til hvilket formål, øges med den nye persondataforordning. Men det kan styres via ­
CRM-systemet.

Et samtykke fra en kunde til behandling af personoplysninger skal være frivilligt, specifikt og informeret. Det betyder, at du som virksomhed tydeligt skal informere om, hvilke informationer I indsamler, hvem der bruger disse data, og hvad de skal bruges til.

Samtidig skal den dataansvarlige kunne dokumentere, at et samtykke er givet specifikt til at behandle personoplysninger. Samtykket skal derudover kunne adskilles fra andre vilkår. Det er f.eks. ikke længere gyldigt, at skrive samtykket ind under generelle brugervilkår.

”Det er vigtigt at sikre sig, at virksomhederne har samtykker fra deres kunder i det rigtige format, så det hurtigt og enkelt kan findes, hvis der bliver spurgt om det. Og her vil CRM-systemerne være præcis den platform, hvor man naturligt kan have den information om sine kunder og mulige kunder fra,” siger Nikolaj Takla, adm. direktør i Lundalogik.

Book en personlig demo af Lime CRM-systemet

Et samtykke skal løbende opdateres
Hvis et af de forhold, som samtykket bygger på, eksempelvis formålet eller typen af behandling, ændres, skal der indhentes et nyt samtykke.
Det betyder, at du som virksomhed skal sørge for, at brugerne giver nyt samtykke, hver gang der opdateres noget på hjemmesiden eller i et bestemt software, som gør, at databrugen ændres. Faktisk må man ikke tage hjemmeside eller software, der opsamler persondata, i brug, før der er tilknyttet et opdateret samtykke fra den enkelte bruger.

”Reglerne for samtykke bliver mere komplicerede, og der stilles langt større krav til dokumentation. Som virksomhed bør du derfor allerede nu sørge for, at dit CRM-system kan håndtere samtykkereglerne fra både potentielle som eksisterende kunder,” udtaler Nikolaj Takla.
Han understreger dog også, at systemer alene ikke gør forskellen. Det er derfor vigtigt, at medarbejderne i især salgs- og marketingfunktionerne er med til at sikre, at samtykkereglerne overholdes i det daglige.

Her er materialet, der gør dig til CRM-ekspert

”Med de nye regler får kunderne mere magt over deres data, og derfor er det vigtigt, at organisationen er klar til at kunne håndtere de øgede krav til fleksibilitet og dokumentation omkring samtykker,” siger Nikolaj Takla.

Læs mere om Lundalogik