Annonce
Annonce

Et helt unikt overblik over alle bilerne

PR-foto Fold sammen
Læs mere

Det kan være svært at sikre sig, at alle chaufførerne fortæller, hvordan det står til med sundheden for virksomhedens biler. Derfor har Volkswagen udviklet et nyt flådestyringssystem, som giver overblik over hele flåden.

Sponseret af Volkswagen

Den røde lampe i bilen blinker, men vi ved ikke rigtig om det er motoren, den er gal med, eller om det er noget helt andet, som den blinker over. Det kan være til at overskue, hvis det er i familiens eneste personbil, men hvis man som Michael Jørgensen er indkøbschef i Caverion, som har en flåde på 390 biler, er det en helt anden sag.

“Der er mange udfordringer i så stor en virksomhed, og en af de største er at holde styr på, hvordan bilerne bliver holdt, om de får buler, er rene eller skal til service. ”
Derfor kan det komme til at gøre en verden til forskel, at Volkswagen til februar 2018 lancerer et nyt system, som kan holde alle virksomhedens biler i ørerne.

Det store overblik
I bilen monteres et stykke hardware, som både kan registrere, hvor bilen er henne, hvordan den bliver kørt samt “kigge” i motoren og se, hvad det er bilen fejler, hvis der opstår problemer.

“Det helt unikke ved vores nye flådesystem er, at systemet ikke bare kan se, hvor bilen befinder sig rent geografisk, men også giver indblik i bilen. Hvor langt har den kørt, hvornår trænger den til service, og hvilke problemer den har,” fortæller Ib Jakobsen, der er Direktør hos Volkswagen Erhvervsbiler.

“Vores kunder kan sidde bag deres computer i ro og mag og have styr på hele virksomhedens flåde på samme tid.”

Det systemet kan, er det samme, som når man kører ind på værkstedet med sin private bil, og mekanikeren sætter en tester på bilen. Her foregår det bare online, så hvis der opstår et problem kan chaufføren ringe til Volkswagen, som kan se, hvad der er problemet, om det er akut, og hvor det næste værksted er.

“Det sikrer både en sikkerhed for chaufføren, men også, at der spildes mindst muligt tid med at vente og bekymre sig,” vurderer direktøren.

Ib Jakobsen Direktør, Volkswagen Erhvervsbiler

»Der er mange udfordringer i så stor en virksomhed, og en af de største er at holde styr på, hvordan bilerne bliver holdt, om de får buler, er rene eller skal til service.«


Biler der lever længere
For Michael Jørgensen og brugeren af bilen kommer flådestyringssystemet også til at betyde at det bliver lettere for brugeren at bilen at planlægge, hvornår bilen skal til service, systemet fortæller, hvornår bilen skal til service og via Volkswagens system bestilles tiden på det værksted som man har lagt ind i app,en som sit favoritværksted nemmere bliver det ikke.

“Vi har valgt løsningen, fordi vi håber, at den kan optimere biltiden for vores medarbejdere. I stedet for, at de skal køre på et værksted og vente på tid, så får de en tid via systemet, som også fortæller værkstedet, hvad der er galt allerede inden, de er der, og vurdere, om de skal køre videre i en lånebil.”

Det øgede fokus på, hvornår bilerne trænger til et eftersyn kommer forhåbentligvis også til at betyde, at flåden biler lever længere, fordi de bliver repareret i tiden. I virksomheder, der tilbagelægger tusindvis af kilometer hver eneste uge, kan det gøre en stor forskel, hvor langt bilerne kører på literen. Det er også noget af det, som det nye flådestyringssystem informerer om.

“Det giver selvfølgelig arbejdsgiveren mulighed for at tage en snak med sin medarbejder om, hvordan der kan køres mere brændstofeffektivt. Der er selvfølgelig en økonomisk gevinst at hente, derudover er det med til at sikre os et bedre miljø, hvor der brændes mindre CO2 af,” vurderer Ib Jakobsen fra Volkswagen.

Forventer meget af systemet
Selvom, at systemet ikke er officelt lanceret endnu, så er der allerde store forventninger til det hos Volkswagen efter betatesten, som Caverion blandt andet har været med til.

“Det er helt unikt, at vores flådestyringssystem integrerer med andre bilmærker, fordi vi kan tilføje softwaren til alle biler og vise hvor, alle dele af flåden befinder sig,” fortæller Ib Jakobsen, der vurderer, at inden udgangen af 2018, så vil der være mellem 8000 og 12.000 biler, som er tilknyttet det nye system.

Hos Caverion, der har været med til at betateste systemet, er de helt enige med Volkswagen selv i, at der er grund til de store forventninger.

“Vi forventer at komme tættere på Volkswagen og deres værksteder. Det handler i bund og grund om at optimere vores tid, så vi kan være ude hos kunden og ikke på værkstedet.”

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Transport og Logistik'. Se alle artikler her