Annonce
Annonce

ERP handler om fleksibilitet, brugervenlighed og kundefokus

billede
Læs mere
Fold sammen

Ikke to virksomheder er ens – det bør deres respektive ERP-systemer heller ikke være.

- Som det er i dag sker der ofte en misforståelse, idet forretningssystemer bestemt ikke er lig med ERP. Når virksomheder alene søger efter ERP-systemer bliver mulighederne derfor indsnævret. En leverandør med fokus på ERP vil derfor forsøge at ”klemme” hele virksomheden ned i ét ERP-system, hvilket branchen har lidt af i mange år, og resultatet er som oftest at man ender op med et system, der ikke understøtter forretningen særlig godt, ikke er tilstrækkeligt fleksibelt, og ikke kan reagere på de mange elementer, som en moderne og digitaliseret virksomhed i dag skal reagere på, konstaterer adm. direktør Bo Martinsen, NORRIQ.

Vælg værktøjet med omhu
NORRIQs administrerende direktør råder derfor virksomhederne til at vurdere sine processer, mappe disse op i systemer (hvor det giver mening), holde sig til standardisering i videst muligt omfang – og opbygge forretningssystemet lidt som Legoklodser.
- Når alt kommer til alt er ERP-systemet virksomhedens nerve, som opsamler data: Man behøver ikke nødvendigvis arbejde i systemet, men kan udvælge de applikationer, der passer bedst til den enkeltemedarbejders ansvar og opgaver, råder Bo Martinsen.

Fokuser på integration og mobilitet
Med flere forskellige platforme at vælge imellem ligger hovedvægten i dag ikke længere på det at udvikle et givent system, men derimod på integration og mobilitet.
- Udviklingsomkostningerne og andelen af udviklingsressourcer falder over tid. Det hænger ikke mindst sammen med en øget grad af standardisering; ikke alene på systemsiden, men også hvad angår virksomhedens processer, slutter Bo Martinsen.