Annonce
Annonce

Er du klar til Millennials?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generation Y - eller Millennials - er defineret som personer, der er født mellem 1980 og 2000. Det betyder, at de ældste nu er i trediverne og klar til at indtage arbejdsmarkedet. Spørgsmålet er bare, om din virksomhed er klar til dem?

Af Laura Ivanoff, ITB

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digital Denmark'. Se alle artikler her

Millennials bliver til tider kaldt “mig-generationen” af den ældre generation. Vi læser nemlig igen og igen artikler om de narcissistiske unge mennesker, der hellere vil tage selfies end at arbejde hårdt. De er opvokset, mens medieforbruget gik fra TV, aviser og video til rene online medier, og de oplever derfor den digitale verden helt anderledes end den ældre generation.

”Sidste år sad jeg og læste e-mails på min mobil, da min 11-årige datter sagde: Hey far, du sender altid sms'er og kigger på e-mails og sådan noget. Men hvornår kommer du online? Da jeg dagen efter grinende fortalte historien på min arbejdsplads, grinte mine yngre kolleger ikke. De var derimod enige med min datter. Jeg var nemlig ikke rigtigt online – ikke ligesom de var det.," fortæller Finn Krusholm, CEO i Cloud People. Finn er 41 år.

Generation Y deler alt online. Ikke nødvendigvis fordi de har et kæmpe behov for at blive bekræftet af deres omgangskreds, men fordi de føler, at de er en del af et større fællesskab.

Netop fællesskabet eller teamet på arbejdet er en af de vigtigste ting, når man skal gøre en Millennial glad. De vil gerne samarbejde om opgaver, dele viden og sætter pris på både kritik og ros fra deres team.

Millennials sætter nye krav til arbejdsmiljøet
Stabiliteten på arbejdet har i modsætning til lidt ældre medarbejdere ikke den højeste prioritet for Millennials.

Analyser viser, at Millennials kigger efter steder, hvor de hele tiden kan vise deres talenter og blive en del af et spændende team. Det betyder også, at størstedelen af dem ikke vil være en del af et team i mere end gennemsnitligt to år.

”Du må acceptere, at de fremtidige medarbejdere altid vil være på udkig efter den næste store mulighed, og at de forlader arbejdspladsen, hvis deres behov for support, anerkendelse og fleksibilitet ikke bliver mødt. Så du er nødt til at være sikker på, at du regelmæssigt giver dem nye roller og opgaver, men også at standardisere deres roller, så andre hurtigt kan overtage deres arbejde,” siger Finn Krusholm.

Man bliver derfor nødt til at skabe processer, som tager hensyn til de ændringer, der vil ske i arbejdsstyrken. Det kan være alt fra at sørge for at have teknologi, som de fleste mennesker kender og kan bruge, til at dokumentere processerne for medarbejderne.

Virksomhedens værdisæt har betydning
Virksomhedens værdier er også med til at påvirke, hvordan Millennials har det med deres job. De elsker at arbejde for et firma, der gør en forskel for andre.

”Apple er f.eks. et stort hit blandt Millennials, og en del af denne succes skyldes, at Apple ses som en slags bevægelse. De har specialiseret deres budskab omkring at være autentiske, prøve nye ting og gå imod det konventionelle. Og det bliver belønnet,” udtaler Finn Krusholm.

De unge sætter også pris på at blive bedømt på deres resultater, i stedet for hvor mange timer de bruger på kontoret. Til gengæld forventer de at kunne arbejde hvor som helst og på de mærkeligste tidspunkter. For dem er der ikke den store kløft mellem arbejde og privatliv.

Det er også den måde, de finder informationer på. De spørger deres kollegaer for at få noget at vide om et projekt, men også i forskellige grupper på de sociale medier. De deler viden og bruger tid på at hjælpe mennesker, de måske aldrig kommer til at møde.

Du skal kende mig-generationen
Mediernes billede af den selvcentrerede "mig-generation" er langt fra sandheden. Det er en generation, der godt nok tager flere selfies end den ældre generation, men som også sætter pris på mere påskønnelse, teamarbejde og globale muligheder.

”Hvis jeg skal holde på Millennials, skal jeg sørge for at give dem ansvar og mobilitet samt have et klart værdisæt i virksomheden. Til gengæld kan jeg også forvente resultater, livlig diskussion og et stærkt teamarbejde,” siger Finn Krusholm.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digital Denmark'. Se alle artikler her