Annonce
Annonce

Ekspertpanel: Business Intelligence

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Vi har spurgt to eksperter om, hvilke muligheder Business Intelligence giver erhvervslivet:

 


Mikkel Sjørslev, chefkonsulent, Datacon

Bør alle typer virksomheder investere i business intelligence?
Det er min klare holdning, at det er den vej, vi går. Man kan sammenligne det med, da alle havde en brændeovn i stuen til at holde varmen med. I dag er der fjernvarme, som store fabrikker fordeler og optimerer. Det er samme princip, når vi taler business intelligence. I dag behøver man ikke længere store servere in house, men kan koble sig på skyen. Det har sat omkostningerne ned og er i virkeligheden det, der har gjort business intelligence virkelig interessant. Alle kan være med, og man kan let skalere.

Alle brancher kan få glæde af større indsigt. Med business intelligence kan man begynde at forudsige, hvordan ens branche kommer til at se ud. Frem for at se bagud og diskutere, hvorfor året endte sådan, kan man komme med et kvalificeret bud på fremtiden baseret på data og algoritmer. Man kan suge data op fra sine kunders adfærd på ens hjemmeside og dermed optimere sit lager, forudsige hvilke varegrupper, der skal købes, spare penge, yde bedre kundeservice og give bedre produktforslag. Skyen åbner store muligheder, men man bør ikke bare springe ud i den store business intelligence-løsning, hvis ikke ambitionerne kan opfyldes inden for de økonomiske rammer. Tænk stort, men start småt.

 


Poul Viller, CEO, Infosuite

Hvor bevæger arbejdet med business intelligence sig hen ad?
Business intelligence-værktøjer er interessante for basal analyse og rapportering, men også operationelle funktioner som budgetlægning trænger til at blive kvalitetsforbedret, og her oplever vi stor interesse.

Business intelligence går ud på at trække historik, lære af det og se frem ad. Når vi taler budgetter, lægger man typisk et budget én gang om året, da det er en meget tung proces. Men som året går, bliver budgettet mere og mere forkert, fordi ting ude i virkeligheden flytter sig. Med business intelligence kan man hurtigt få et overblik over disse afvigelser, fordi historikken er brugt som fordelingsnøgle, hvilket giver et mere detaljeret budget, som man ikke ville kunne lave manuelt.

Man tager konsolideringsprocessen ud af regnearkene og automatiserer den iterative proces og kan begynde at lave rullende budgetter, forecasts og estimater, der giver troværdige forudsigelser og levende data. Du kan dykke ned i tallene og se dem fra flere vinkler, finde årsager og sætter aktiviteter i gang, som kan vende udviklingen.
Løfter vi til det allerhøjeste niveau, så begynder vi at bruge business intelligence som et strategiunderstøttende værktøj. Et forandringsværktøj.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her