Annonce
Annonce

Ekspertpanel: Bedre digitale brugeroplevelser

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Læs hvad et par af landets førende eksperter mener om de danske virksomheders udfordringer, både når der skal skabes en god digital brugeroplevelse, samt hvordan butikkerne kan stå imod trykket fra de udenlandske tech-giganter.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Den Digitale Kundeoplevelse'. Se alle artikler her

Hvad er i din erfaring virksomheders største udfordring med at skabe sammenhængende digitale brugeroplevelser?

Lars Runov, marketingdirektør, Siteimprove
Kampen om forside-plads

»Hovedudfordringen er at skære ind til benet og sige, hvad man vil med sin rejse. Vi ser, hvordan mange forskellige afdelinger i virksomhederne vil have netop deres funktion frem på forsiden som det vigtigste. Salg vil have en kontaktformular til nye kunder, mens supporten synes, at websitet skal fungere som selvbetjening til de eksisterende for at nævne et eksempel.

Det er ofte et issue i flere virksomheder, at det digitale således ikke er tænkt ind som en del af forretningen, men snarere bliver opfattet som ”noget marketing håndterer”. På den måde ender det med at blive en blandet landhandel, hvor kunderne ikke aner, hvad de skal på sitet. Og så skynder de sig videre. Derfor bør man lade virksomhedens digitale strategi afgøre, hvad målene skal være for websitet — skal det eksempelvis være at sælge, informere eller positionere virksomheden?

Derefter bør man lave et design, der understøtter den rejse, som brugerne forventer. Hvis de for eksempel søger på et emne og lander på jeres hjemmeside, er målet så at informere dem om emnet, få dem til at købe et produkt direkte på siden eller sætte dem i forbindelse med en sælger?

Den digitale tilstedeværelse er ikke bare en udvidet produktbeskrivelse ­− hele forretningen bør bygges ind i den.«

Hvordan kan danske butikker kæmpe imod internationale tech-giganter som Amazon?

Søren Lyager Thingholm Jensen, Business Director, Valtech

Hold fast i murstenene ­− de er mere værd, end du tror

»Oplevelsen i de danske butikker har ikke flyttet sig nævneværdigt de sidste 50 år. Branchen har ganske vist optimeret butikkerne indadtil, men måden vi handler ind på, har ikke ændret sig det store. Her mangler både initiativ og ambitionsniveau.

I dag snakker vi om kunderejsen som en hel størrelse, hvor man som kunde forventer en sammenhæng mellem den digitale og den analoge oplevelse i butikkerne. Der skal bygges bro mellem kundens online og offline adfærd - og virksomhederne skal agere konsistent på tværs af kanaler.

Det centrale er at finde de områder, hvor man som branche ikke indfrier kundernes forventninger ­− fx om hurtigt at kunne finde varerne i butikken og ikke at stå for længe i kø. Og så udnytte de digitale muligheder til at gentænke modellen, inden nye aktører disrupter markedet.

Det har Bilka blandt andet gjort ved at lade kunderne springe køen og indkøbsturen i supermarkedet over. I stedet kan man bestille varerne online og afhente dem direkte på parkeringspladsen.

Så det handler om at udnytte de mursten, man allerede har investeret i som butik. Det nytter ikke at lukke alle butikker for at blive en dårlig kopi af Amazon.«

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Den Digitale Kundeoplevelse'. Se alle artikler her