Annonce
Annonce

E-handel vokser og vokser

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter endnu et rekordår vil danskerne handle endnu mere på nettet i 2018. Forbrugerøkonom spår, at forbrugerne især vil bruge penge på varer og ydelser, der gør livet nemmere og sjovere.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her

Af Henrik Theil og Anders Kaltoft, FDIH

De danske forbrugere bliver mere og mere glade for at handle på nettet, og meget tyder på, at 2018 bliver endnu et rekordår for de digitale butikker. Ved udgangen af 2017 spurgte FDIH godt 1200 forbrugere om deres forventninger til 2018. Godt en tredjedel (33 %) af forbrugerne forventer at handle mere på nettet i år end sidste år. Blot 7 % forventer, at de vil putte færre varer i indkøbskurvene.

Tallene skal ses i lyset af, at den samlede e-handel for 2017 voksede med 14 % i forhold 2016 og dermed rundede 115 mia. kr. Så danskernes e-handel satte som i de foregående år igen rekord.

”Den store omsætning understreger, at både forbrugere og dansk detailhandel nu ser e-handel som en naturlig måde at handle på. De mange dygtige danske netbutikker, har vist vejen med høj service og stort udvalg, og da de fleste detailhandelsbutikker nu også er på nettet, så stiger salget online fortsat,” siger Niels Ralund, direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.

Vi køber ind til et lettere og sjovere liv
De nye tal overrasker ikke Ann Lehmann Erichsen, der som forbrugerøkonom hos Nordea følger danskernes forbrugsmønstre tæt:

”Forbrugere har fået flere penge mellem hænderne de sidste år, og de er også klar til at bruge dem. Derfor forventer jeg også, at privatforbruget vil stige pænt i 2018. Og jeg er ret sikker på, at især forbruget på nettet vil vokse markant.”

Niels Ralund, direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel

»Den store omsætning understreger, at både forbrugere og dansk detailhandel nu ser e-handel som en naturlig måde at handle på.«


Ifølge Ann Lehmann Erichsen vil forbrugerne i år bruge flere penge på varer og ydelser, der gør livet ”lettere og sjovere”:

”Flere og flere føler sig trygge økonomisk, og derfor vil vi i stigende grad bruge penge på de lidt større ting som rejser og kulturoplevelser, som forsøder livet. Det kan man nemt og sikkert købe hjemme fra stuen, og derfor vil onlineforbruget stige. Jeg tror også, at dagligvaremarkedet vil stige ganske pænt, i takt med at flere opdager, hvor nemt det er at klare de daglige indkøb på nettet.”

Rejser, kultur og dagligvarer
Flere og flere føler sig trygge økonomisk, derfor vil vi i stigende grad bruge penge på de lidt større ting som rejser og kulturoplevelser, som forsøder livet. Udviklingen passer med den trend, der allerede kan ses i FDIH E-handelsanalyse for 2017, hvor der udover den generelle stigning på 14% siden 2016, også går en lidt større andel af handlen til varegrupper inden for bolig og dagligvarer.

Ann Lehmann Erichsens forudsigelser flugter med FDIHs analyse, der viser, at forbrugerne især vil kaste sig over rejsebranchen. Halvdelen (50%) af de forbrugere, der vil handle mere på nettet, forventer at bruge flere penge på rejser, mens en tredjedel (34 %) vil bruge flere penge på kulturoplevelser. Hver femte (20 %) forbruger vil handle flere dagligvarer online.

Hos FDIH glæder adm. direktør Niels Ralund sig over de nye tal: ”Det selvfølgelig opmuntrende tal, som får smilet frem hos både FDIH og netbutikkerne. Nu skal vi bare kæmpe for, at flere forbrugere vælger at bruge deres penge i de danske butikker, og at de danske netbutikker får mere gang i eksporten. Det vil styrke dansk handel både online og offline.”

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her