SPONSERET INDHOLD

Dyreparken i Kristiansand – To dage er ikke nok!

På den anden side af Skagerak ligger Kristiansand, der er hjemsted for en af Nordeuropas mest spændende forlystelsesparker for både børn og voksne. Fra zoologisk have til Kaptajn Sabeltand og Folk og røvere i Kardemommeby. Dyreparken har lidt af det hele – og mere til. Vi har talt med Johanne Mygind, der er pædagog, og blogger om livet som mor på nutidensmor.dk om, hvorfor Dyreparken er et besøg værd

Er ungerne til klatremus, sørøvere eller eksotiske dyr? Man kan opleve lidt af det hele i Kristianssand. Foto: Dyreparken Fold sammen
Læs mere

”Jeg tænkte i starten, at Dyreparken ville være lidt som en zoologisk have. Men det er meget mere end det. Der er både vandland, og rigtige små kopier af Kardemomme by og en pirathavn med sørøverskibe. Jeg var der sammen med min datter, Augusta, på fire år. Det var en kæmpe oplevelse for hende, og faktisk også for mig,” siger Johanne Mygind, der er pædagog med speciale i småbørn, og blogger på nutidensmor.dk.

Hun har mere end 19.400 trofaste følgere på Instagram, og på sin blog skriver Johanne om alt fra opdragelse til oplevelserne med sin datter, og hvad livet nu ellers indeholder. Hun besøgte Dyreparken i Kristiansand i foråret 2017, og det blev til to dage fyldt med oplevelser, teater og spændende dyr. Både Johanne og Augusta fik en oplevelse, de sent vil glemme.

Levende forestillinger
”Vi var til premieren på den store forestilling om Hakkebakkeskoven. Det var virkelig fantastisk. Man kører i et tribunetog, der tager publikum rundt i skoven, hvor skuespillet foregår uden egentlige scener, men ude i naturen,” siger Johanne Mygind.

Læs mere om forestillingen her

Forestillingen om Hakkebakkeskoven er bare én af de ting, der hvert år trækker mere end en million gæster til den populære forlystelsespark. Dyreparken har ligeledes et stort show om den verdensberømte Kaptajn Sabeltand hver aften. En figur, der til trods for at være stort set ukendt i Danmark, har millioner af fans over hele verden.

Kardemommeby og Abra Havn findes ikke længere kun i fantasiens verden. I Dyreparken kan man bo midt i Kardemommeby, og i Abra Havn kan man se skibene sejle forbi. Foto: Dyreparken. Fold sammen
Læs mere

 

Selvom datteren Augusta ikke taler norsk, og ikke i forvejen havde indgående kendskab til historien og figurerne fra Hakkebakkeskoven, var dette langt fra et problem. Forestillingen består både af skuespil og let-genkendelige sange, og det var ifølge Johanne Mygind medvirkende til at alle børn, uanset modersmål, fik en stor oplevelse.

”Skuespillerne var rigtig dygtige, og de var især gode til at bruge deres kropssprog til at formidle replikkerne og sangene. Det giver handlingen ekstra liv, og det fik børnene helt med,”

Fra fantasi til virkelighed
Netop den virkeliggjorte fantasiby, Kardemommeby, og den store Abra Havn, hvor sørøverskibe ligger til kajs giver Dyreparken noget, man ikke kan finde andre steder. Bygningerne i byen og på havnen er indrettet som rigtige huse, og der er endda hoteller, så man kan prøve at vågne op midt i Kardemommeby, eller i en rigtig sørøverhavn.

På nutindensmor.dk skriver Johanne Mygind om de store og små ting i livet som mor. Bloggen følges i alt af næsten 28.000 mennesker hver måned. Privatfoto: Johanne Mygind. Fold sammen
Læs mere

 

”Min datter og jeg boede på Dyreparken Hotel, hvor alle værelserne har et tema fra et bestemt dyr. Vi boede på snetiger-værelset, og det var et meget fint og gennemført værelse. Vi havde udsigt til vandet, og om morgenen sejlede det store sørøverskib forbi. Det var virkelig noget, børnene var vilde med,” siger Johanne Mygind.

Læs mere om Dyreparken her

Samtidig er Dyreparken også, som navnet antyder, et sted, hvor man kan opleve mange forskellige dyr fra hele verden, bl.a. løver, tigere, geparder og chimpanser. Man kan f.eks. opleve geparderne, der kan løbe næsten hundrede kilometer i timen, blive fodret ved selv at jage deres mad, som de ville på Savannen.

Mod på mere
”Jeg tror, man kan sige, at det er en slags nordisk Disneyworld. Den fantasiverden, man kommer ind i, er jo taget ud af Thorbjørn Egners univers, og det gør parken ret unik. Jeg har aldrig været et sted, der rigtig kan sammenlignes med Dyreparken,” siger Johanne Mygind.

Sibiriske tigre, afrikanske slanger og aber fra hele verden. Hvad bliver dit yndlingsdyr i Dyreparken? Foto: Dyreparken. Fold sammen
Læs mere

 

Skulle chancen byde sig for at tage en tur mere til Dyreparken, vil Johanne Mygind være klar til at pakke kufferten endnu engang. Udover at være en stor oplevelse for børn og barnlige sjæle, så er der i det hele taget mere at lave, end de fleste kan nå på en almindelig weekend.

Læs mere om Johanne og Augusta her

”To dage er faktisk ikke nok, hvis man vil opleve alt det, man kan lave i Dyreparken. Man kan også sagtens bruge noget tid inde i selve Kristiansand, som også er en rigtig dejlig by. Jeg tror helt sikkert, vi tager derop igen engang,” siger Johanne Mygind.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.