Annonce
Annonce

DTU Executive MBA skaber innovation i forsyningssektoren

PR-foto: Marina Snowman, Projektleder for HOFOR Fold sammen
Læs mere

Det er i spændingsfeltet mellem teknologi og innovation, at væksten og forretnings-udviklingen ligger for de fleste danske og internationale virksomheder. Også i offentlige virksomheder, som f.eks. HOFOR (Hovedstadsområdets Forsyningsselskab), hvor senior projektleder Marina Snowman Møller netop har været på et intensivt innovationsforløb på UC Berkeley i forbindelse med sit Executive MBA-forløb på DTU.

”For en virksomhed som HOFOR, der skal levere sikker, grøn og billig forsyning til kunderne, er det en udfordring at afprøve nye teknologier, der i sagens natur ikke er et sikkert afkast på. Men der er ingen tvivl om, at innovation kan og vil reducere omkostningerne til drift og vedligehold for kraftvarme og mindske forbruget af vand og energi. Innovation er nødvendigt i en branche, der er nødt til at tænke nyt for at imødekomme forandringer”, siger Marina Snowman, der er oprindeligt er uddannet civilingeniør, har været ansat i Miljøstyrelsen og DONG Energy og har et bredt kendskab til ressourceoptimering inden for både vand-, spildevand- og kraftværksteknologi.

HOFOR har foretaget en række investeringer for at blive CO2-neutral og energieffektiv. Blandt andet gennem et nyt biomassefyret kraftvarmeanlæg - det største i Danmark - og omlægning af fjernvarmen til et system baseret på varmt vand i stedet for damp.

”For at opbygge bæredygtige byer og samtidig tage hensyn til kundernes pengepung skal HOFOR dog hele tiden kigge efter fremtidens innovative teknikker og tilgange og samarbejde med universiteter og leverandører. I denne branche vil vi et stykke ude i fremtiden blandt andet se at enkelte store enheder; Amagerværket, Avedøreværket osv., vil blive suppleret med  mange små decentrale enheder, de såkaldte prosumers. Prosumers er for eksempel enkelte hustande med solanlæg eller jordvarme og boligforeninger med eget energianlæg”, siger Marina Snowman, der giver sin DTU Executive MBA en del af æren for, at hun kan medvirke til at sikre innovation fra sin position i HOFOR.

Hos DTU Business, der udbyder E-MBA-programmet, er innovation, personlig lederskab og forretningsudvikling de store kodeord. Det handler for DTU Business om at kunne skabe ”Business inside Techology”. Program direktør, Lasse Wiberg, uddyber:

”Det handler grundlæggende om at få Innovation Leadership ind under huden. Og det får deltagerne på DTU Business blandt andet når vi tager dem med på et intensivt innovationsophold på UC Berkeley. Her får de fx indsigt i Big Data Business Models, Disruption, Artificial Intelligence, 3D og meget andet. Det glæder mig, at al den viden nu er direkte brugbar og anvendelig for vores deltagere”, siger Lasse Wiberg.
Dét kan Marina Snowman skrive under på.

”Ved at gennemføre DTU’s Executive MBA kan jeg bidrage til at skabe resultater, der vil styrke HOFOR som et innovativt forsyningsselskab, der arbejder for udviklingen af bæredygtige byer og grøn omstilling. DTU MBA giver mig redskaberne til at kunne identificere og navigere hurtigere samt tænke i en større sammenhæng, når muligheden for at skabe bedre løsninger byder sig. Og dermed bidrage til, at vi samlet får skabt større dynamik og vækst i Danmark”, siger Marina og fremhæver især én ting:

”En force ved DTUs MBA er, at en stor del af opgaverne løses for den virksomhed, som vi er ansat i. Samtidigt er det befriende og spændende at blive udfordret på at tænke stort, tænke på tværs af markederne og ikke blot indenfor landets grænser”, siger Marina Snowman.


Læs mere på www.business.dtu.dk/mmt