Annonce
Annonce

DS Flexhal sprinter i mål med hidtil største projekt

Foto: Det 31.000 kvadratmeter store TPL-lager til PostNord i området ved Skandinavisk Transportcenter i Køge.
Læs mere
Fold sammen

Med en samlet byggetid på under 12 måneder for en rekordstor samlet ordre på TPL-lagerhotel samt gods- og pakketerminal har DS Flexhal formået at afslutte begge projekter med delvis ibrugtagning.

Sponseret af DS Flexhal

Et atypisk forhandlingsforløb mellem PostNord og DS Flexhal er netop blevet kronet med en overdragelse af to store byggerier. For cirka et år siden indgik DS Flexhal nemlig aftale med investeringsbanken Pareto Securities om at bygge en 25.000 kvadratmeter stor pakke- og godsterminal samt et 31.000 kvadratmeter stort TPL-lager til PostNord i området ved Skandinavisk Transportcenter i Køge. Og begge projekter er nu afleveret på rekordlav byggetid.

Konkurrencedygtig på store byggerier
Salgsdirektør i DS Flexhal Kai Rørbæk fortæller, at forklaringen på den uhørt hurtige byggeproces, blandt andet skal findes i, at al stål og beton, der anvendes i byggeriet, er blevet produceret af søsterselskaberne DS Stålkonstruktion og DS Elcobyg.


Foto: Luftfoto af PostNord pakke- og godsterminal

”I sådan et samarbejde kan vi opnå en god synergieffekt, særligt når det drejer sig om de her meget store byggerier, hvor vi har udviklet standardmetoder til at håndtere de udfordringer, der kan være i netop byggerier med stor volumen. Der er vi meget konkurrencedygtige,” siger Kai Rørbæk.

Trecifret millionprojekt
De to bygninger, hvor PostNord i det ene er i gang med at installere et automatisk pakkesorteringsanlæg, er den største ordre, som DS Flexhal nogensinde har landet med en pris på et trecifret millionbeløb. Men forløbet op til kontraktens indgåelse var noget usædvanlig. For mens DS Flexhal ofte kan lave en aftale på 14 dage, tog denne aftale fire måneder at få på plads. PostNord havde nemlig udbudt projekterne som et lejeobjekt, og derfor har DS Flexhal selv været ude i markedet og finde en investor, og det blev altså den norsk funderede investeringsbank Pareto Securities, der kunne se forretning i at være bygherre og udlejer for PostNord.


Kai Rørbæk, Salgsdirektør i DS Flexhal og Kent Hejn Kristensen, direktør, DS Flexhal. PR-foto

Lærerigt forløb tåler gentagelse
Fra DS Flexhal lyder det, at selvom processen har været atypisk, så har der hele vejen igennem været god stemning omkring forhandlingerne, der har været præget af et tillidsfuldt samarbejde. Direktør i DS Flexhal, Kent Hejn Kristensen, betegner forløbet som lærerigt, og han kan sagtens se en gentagelse med en anden kunde en anden god gang.

”Men i første omgang glæder vi os over, at byggerierne er gået så forrygende godt, at PostNord kan flytte ind i pakke- og godsterminalen allerede i februar” siger han.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Transport og Logistik'. Se alle artikler her