Annonce
Annonce

Dropbox satser på Europa, Danmark og den offentlige sektor

Med data på europæisk jord tilpasser Dropbox sig en global virkelighed, der kræver lokal tilstedeværelse.

Thomas Neergaard Hansen, Global Vice President
Læs mere
Fold sammen

Af Dan Mygind

Dropbox har ganske vist rødder i amerikanske San Francisco, men data-udvekslingsplatformen har tilpasset sig en virkelighed, hvor global succes kræver overholdelse af lokal lovgivning.

Fra privat til forretningsbrug
Ifølge Dropbox’ egne opgørelser er der en ud af to danske internetbrugere, der i dag anvender Dropbox. Mange startede som private brugere og langsomt begyndte Dropbox-anvendelsen at snige sig ind på arbejdspladserne – med eller uden it-afdelingens vidende. Med lanceringen af Dropbox Business i slutningen af 2013 fik it-ansvarlige mulighed for at få styr på hvilke data, der blev udvekslet via det brugervenlige program. User authentication med 2-trins verifikation, integration med Active Directory og opdeling i brugergrupper med forskellige rettigheder gjorde Dropbox til en pålidelig forretningsplatform. En forretningsplatform, der blev yderligere sikret og udbygget med lanceringen af Dropbox Enterprise i november 2015.

Dansker i spidsen
Da 75 procent af Dropbox’ over 500 millioner brugere befinder sig udenfor USA, heraf de 39 procent i EMEA-regionen, er det ikke kun et spørgsmål om at gøre it-ansvarlige tilfredse. Overholdelse af lokale databeskyttelseslove er ligeså essentielt.

Med danskeren Thomas Neergaard Hansen blandt Dropbox’s topledelse som Global Vice President fortsætter Dropbox da også med at tænke globalt og operere lokalt. I starten af 2016 kunne Thomas Neergaard Hansen eksempelvis fortælle, at Dropbox vil anvende Amazon Web Services (AWS) til at opbevare data i Tyskland. Dropbox’ tyske dataopbevaring er et modsvar til EU-domstolens afgørelse i slutningen af 2015, hvor den amerikansk–europæiske dataudvekslingsaftale Safe Harbor blev erklæret ugyldig. Afgørelsen skabte tvivl om, hvordan amerikanske cloud-udbydere kunne sikre europæiske data forsvarligt.

Thomas Neergaard Hansen præciserer da også, at både det europæiske datacenter samt etableringen af europæiske kontorer er med til at sikre Dropbox et solidt fodfæste i europæiske offentlige og private virksomheder.

Danmark er et nøglemarked
Netop det stærke europæiske islæt har været med til at overbevise eksempelvis Hillerød Kommune om, at Dropbox er den rette platform til udveksling af data.
”Som en dansk kommune er det meget vigtigt for os, at vores filer holdes indenfor EU. Med Dropbox Business har vi fået den mulighed og migreringen af data samt brugere til Dropbox Business har været nem,” siger Claus Jensen, leder for Digitalisering og IKT-Drift i Hillerød Kommune.

Det er derfor ikke kun fædrelandskærlighed, der får Thomas Neergaard Hansen til at erklære Danmark som et vigtigt marked; både med hensyn til private virksomheder og den offentlige sektor.

”1 ud af 2 danskere med internetadgang har en Dropbox-konto og det illustrerer væksten af vores platform i landet. Vi ser Danmark som et nøglemarked i Europa og vi oplever en stærk vækst, mens vi udbygger vores Business og Enterprise kundebase. For kunder som Hillerød Kommune og Aller Media har vi allerede hjulpet med at implementere vores enterprise-løsninger i både den private og den offentlige sektor, hvilket giver kunderne mulighed for at opbevare deres filer i Europa. For at understrege vores engagement i den offentlige sektor i Danmark er vi med i SKI 02.19 rammeaftalen sammen med vores lokale danske partner SE Cloud Factory, så vi sikrer den bedst mulige oplevelse for vores kunder, mens de samarbejder og forbedrer produktiviteten med Dropbox.”