Annonce
Annonce

Diversitet forebygger disruption

PR foto: Kristian Jensen, Finansminister
Læs mere
Fold sammen

Inkluderende lederskab i en digital økonomi er temaet til årets Womenomics. Det er der tre rigtig gode grunde til: 1) digitalisering, 2) disruption og 3) diversitet.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her

Af Katrine Krebs

”Digitaliseringen har øget risikoen for disruption, og kønsdiversitet er en af de indsatser, der kan gøre markedsforandringer til vækst. Jo flere forskellige kompetencer og profiler virksomhederne har ombord, jo større bliver grundlaget for innovative løsninger,” mener Tine Arentsen Willumsen.

Sammen med blandt andre Maersk, BMW, Mercuri Urval, AVT Business School og Dansk Erhverv står hendes virksomhed Above and Beyond bag erhvervskonferencen Womenomics CPH 16. maj på Børsen.

”Digitaliseringen giver udfordringer til virksomheder med et traditionel mindset, og derfor er de sårbare for disruption. Ved også at have en mere inkluderende kultur både på tværs af afdelinger og i sammensætningen af teams, ruster virksomhederne sig til fremtidens udfordringer,” fastslår Tine Arentsen Willumsen.

Ud med siloer og ind med kvinder
Uber og Airbnb er på globalt niveau nogle af de mest kendte disruptere, der har udfordret henholdsvis taxi- og hotelbranchen markant. Virksomhederne er grundlagt som digitale og med udgangspunkt i forbrugernes behov.

”Forbrugerne er i stigende grad kvinder, og digitaliseringen giver nogle muligheder for at basere sin forretning på fakta og at servicere hver enkelt kunde individuelt på et niveau hidtil ikke muligt,” siger Tine Arentsen Willumsen og forklarer:

”Deleøkonomien er nu noget som 28 procent af verdens befolkning benytter sig af. Interessant nok er netop det at dele en veldokumenteret feminin værdi. Det er et eksempel på, at en mere inkluderende ledelsesstil vil være altafgørende for fremtidens virksomheder”.

Det er fjerde år, at Womenomics bliver afholdt med fokus på kvindernes indflydelse på den globale økonomi. Under konferencen bliver hæderspriserne, Womenomics Awards, traditionen tro uddelt til kvindelige rollemodeller.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her