Annonce
Annonce

Direktør: Sådan sikrer du den gode digitale virksomhedskultur

Kommunikation er grundlaget for en stærk virksomhedskultur. Stærke og profesionelle løsninger hjælper virksomheder med begge. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det kan være en udfordring at lede flere kontorer på én gang. Men med de rigtige kommunikationsværktøjer kan man sagtens føre virksomhedens kultur over i en ny afdeling.

Når en dansk virksomhed udvider til nye kontorer, er det tegn på, at det går virksomheden godt. Men der er en del udfordringer forbundet med det. Arbejdsgangene skal helst være de samme i alle virksomhedens afdelinger, og alle skal have den samme viden, hvis der pludselig er en ændring i virksomhedens strategi.

At være tilstede – fysisk og digitalt
Den unge, danske virksomhed Brandheroes, der arbejder med Micro Influencer Marketing, er i alt 26 medarbejdere fordelt på tre kontorer - et i Randers, et i København og en enkelt medarbejder i New York. Ifølge Co-founder og CCO, Rasmus Arendt Nielsen, har en udfordring især været at skulle være leder, men ikke kunnet være til stede for alle medarbejdere hver dag.

»En ting er faste arbejdsrutiner, men en anden ting er at sikre, at den kultur, vi havde opbygget på vores kontor i Randers kom med til vores nye kontor i København,« fortæller han og uddyber.

 

»Det er både fordi, vi gerne vil have den samme sociale arbejdsplads i alle vores afdelinger, men det handler også om, hvad vi udstråler til vores kunder. Det handler meget om den tilgang, vi ønsker at vores medarbejdere skal have til kunderne. Det ligger så dybt i vores DNA, at vi er rådgivere der motiverer og inspirerer vores kunder - og ikke sælgere, og det er netop den tilgang vi arbejder på skal gennemsyre kulturen,« siger Rasmus Arendt Nielsen.

Derfor har Rasmus Arendt Nielsen og hans partner Thomas Bro efterhånden brugt en del tid på at rejse mellem Randers og København. Samtidig skal de konstant holde sig opdateret på det kontor, de ikke fysisk er til stede i.

»De forskellige flyselskaber har nok i virkeligheden været vores mest brugte kommunikationsværktøj. Især i opstartsfasen, for der er man nødt til at være fysisk til stede i højere grad, end når det hele kører. Men samtidig har vi selvfølgelig også skullet være sikre på, at det gik godt på det andet kontor. Det er lidt en balancegang, før man kommer til at micro manage,« siger Rasmus Arendt Nielsen.

Kan godt være kulturbærer
Ifølge Morten Baron, der er ekspert i intern kommunikation og Head of Cloud Adoption og Cloud Academy hos TDC Erhverv, er der meget at hente for mange virksomheder, ved at bruge digitale kommunikationsredskaber strategisk.

Han er overbevist om, at man sagtens kan bruge digital kommunikation til at sprede den virksomhedskultur, som man ønsker.

Morten Baron, Head of Cloud Adoption og Cloud Academy hos TDC Erhverv. PR-foto

»Selvom en del af kommunikationen foregår elektronisk, kan man sagtens bruge online kommunikation som kulturbærer. Man kan for eksempel hurtigt samle repræsentanter fra alle virksomhedens kontorer, når en ny idé pludselig opstår,« siger Morten Baron.

Ifølge Morten Baron, vil man dog aldrig undgå, at der er en del rejsetid forbundet med at åbne en ny afdeling. Men når man er til stede i den ene afdeling, skal man alligevel have daglig kontakt med den anden.

»Der er mange, der spørger, om vi ikke mister nærheden, hvis vi erstatter alle møder med Skype for Business. Og det kan godt være, at der er nogle situationer, hvor man er nødt til at tage turen, men i andre situationer er det måske ikke nødvendigt. Så i bund og grund er der en masse tid at spare,« siger han.

Meget kan foregå digitalt
»Der er mange ting, der kan gå galt, og der er mange ting, vi ser gå galt rundt omkring, hvis man ikke har den interne kommunikation på plads. Der kan ske mange fejl og misforståelser, og af det kan der opstå mange frustrationer. Virksomheden kan i sidste ende miste sin hurtighed og sin handlekraft i forhold til sine konkurrenter,« siger Morten Baron.

 

Særligt på ét område er der meget at hente. Nemlig i ledelsens prioritering af tid. I en virksomhed med en geografisk spredning, kan især de ledende figurer ofte komme til at bruge meget tid på landevejen. Det kan blive dyrt, både hvad angår tid og penge.

»Hvis jeg for eksempel har et møde i Aalborg en morgen, skal jeg oftest af sted dagen før og have en overnatning på hotel for så at bruge lang tid på at tage tilbage til København bagefter. Bruger man i stedet et sikkert og professionelt system til at afholde møder og dele informationer, sparer man tid, og opnår den måde også en større fleksibilitet,« siger Morten Baron.