Annonce
Annonce

DigitaliseringsBoost på vej til virksomhederne

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

De fem regionale Væksthuse vil med programmet DigitaliseringsBoost bringe virksomheder og uddannelsesinstitutioner tættere sammen om at udvikle nye produkter, services og løsninger.

Sponseret af Væksthusene

Undersøgelser viser, at mange virksomheder ser digitaliseringen som den største udfordring i de kommende år, men mange føler sig ikke parate. Det handler om at komme med nu, inden konkurrenterne overhaler. Digitaliseringen buldrer afsted og stiller nye krav til virksomhederne i en tid, hvor begreber som Big Data og Industri 4.0 er rykket ind som fast jargon på ledelsesgangene.

”De små og mellemstore virksomheder i Danmark er godt med på nogle fronter i digitaliseringsbølgen. Men det handler om at bevare og sikre den position samt opdyrke de områder, hvor vi står svagere end vores konkurrenter, så vi også fremover kan være konkurrencedygtige på et globalt marked,” forklarer Lars Kristensen, der er projektleder hos Væksthus Syddanmark, og Lars uddyber:

”Vi vil med programmet DigitaliseringsBoost gerne bygge bro mellem små og mellemstore virksomheder samt uddannelsesinstitutionerne, så virksomhederne får seneste forskningsresultater til at udvikle konkurrencedygtige nye produkter eller serviceydelser.”

75 virksomheder kan være med
I februar 2016 blev Danmark bl.a. kåret som det mest avancerede digitale land i EU. EU- Kommissionen vurderer dog samtidigt, at Danmark er et af de lande, der sakker bagud i forhold til gennemsnittet, mens andre lande rykker sig hurtigere.

”For mange virksomheder handler det om at tænke forretningsudvikling lidt anderledes, så vejen mod nye produkter og services bliver kortere,” fortæller Lars Kristensen.

DigitaliseringsBoost, der har et totalbudget på omkring 80 millioner, løber over de næste tre år og kommer til at omfatte omkring 75 virksomheder. Initiativet kommer i en tid, hvor de traditionelle industrielle barrierer brydes ned, forretningsmodeller, produkter og services nytænkes.

Lars Kristensen, projektleder hos Væksthus Syddanmark

»For mange virksomheder handler det om at tænke forretningsudvikling lidt anderledes.«


Sæt gang i Industri 4.0
De regionale Væksthuse hjælper hvert år omkring 4.000 små og mellemstore virksomheder med at indfri deres vækstpotentiale, skabe arbejdspladser og øge eksporten og omsætningen.

”Virksomheder, der arbejder med digitaliseringen og Industri 4.0, kan ansøge om at være med i DigitaliseringsBoost, hvor der også lægges vægt på designelementet. Det behøver ikke være formgivningsdesign i klassisk forstand, men kan også dække eksempelvis brugervenlighed og design af software,” siger Lars Kristensen.

Konsulentvirksomheden Boston Consulting Group har kortlagt begrebet Industri 4.0 i Danmark og er kommet frem til, at begrebet dækker disse ni teknologier: Big Data og Analyse, Augmented Reality, 3D print, Simulering, Horisontal og Vertikal Integration, Internet of Things, Cybersikkerhed, Cloudløsninger og Avancerede Robotter.

Få del i puljen
For de virksomheder, der kommer med i programmet, følger en attraktiv innovationskupon på op mod 600.000 kr, der kan medfinansiere virksomhedens egen udvikling. Hertil kommer muligheden for at trække på viden fra uddannelsesinstitutioner, som kan bidrage til at udvikle nye produkter f.eks. gennem designmetoder.

”Vi vil gerne hjælpe virksomhederne med at finde vejen ind til, hvor de kan sætte ind i forhold til digitalisering, så vi kan blive ved med at bevare arbejdspladser i Danmark,” forklarer Lars Kristensen.

Væksthus Syddanmark udbyder programmet DigitaliseringsBoost sammen med de øvrige væksthuse: Væksthus Hovedstadsregionen, Væksthus Sjælland, Væksthus Midtjylland og Væksthus Nordjylland. Desuden har programmet en rækker partnere: RoboCluster, Design Denmark, SDU Mads Clausen Instituttet, Professionshøjskolen Metropol, Odense Robotics, Business by Design, Design2Innovate og Designskolen Kolding. Projektet modtager ca. 39,7 mio. kr. i medfinansiering fra EU’s Regionalfond.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Offentlig Digitalisering'. Se alle artikler her