Annonce
Annonce

Digitaliseringen starter hos kunden

PR-foto: Sebastian Gullak, CEO i Atcore Fold sammen
Læs mere

Din virksomhed kan vinde markedsandele og skabe vækst gennem gode kundeoplevelser. Men det er en svær disciplin. I samarbejde med de mest digitaliserede virksomheder har Atcore udarbejdet modellen SEVEN CX™, der skal sætte kunden i fokus.

Sponseret af Atcore

Af Sebastian Gullak, CEO i Atcore

Digitaliseringen er på mange erhvervslederes læber i dag. ­Derfor er der også mange forskellige bud på, hvordan virksomheder i dag styrker deres digitale tilstedeværelse. Hos Atcore starter digitaliseringen af virksomheder i marketingafdelingen, fordi det traditionelt set er her, virksomheden er tættest på kunden. Men udfordringen er også, at marketing bor i en klassisk organisatorisk silo, der ikke passer godt ind i den nye digitale virkelighed, hvor arbejdsgange skal centralisere sig omkring kundeforståelse og data.

Digitaliseringen skal bringe virksomheden tættere på kunden og skabe bedre kundeoplevelser ved at personalisere kommunikationen for bedre kunne understøtte kundernes behov.

»Virksomheder skal lytte, forstå og rea­gere nærmest realtime. ­Digitaliseringen har mange ansigter, det er det mest modne og det mest nærliggende. Men det er svært at eksekvere,« siger Sebastian Gullak, der er CEO i Atcore.

En del af virksomhedskulturen
Nøglen til øget vækst er at forstå kunderne, deres behov og adfærd og omsætte den viden til at være relevant og personlig i sin kommunikation og service på rette tid og sted. Det mener Sebastian Gullak.

»Ved at forstå kundernes adfærd kan virksomheder kommunikere relevant og personligt samt imødekomme kundernes behov gennem alle kanaler og kontaktpunkter.«

Atcore har siden 2010 arbejdet med at forstå kunders behov og automatiseret personaliseret marketing. Sammen med flere af de mest digitaliserede virksomheder har konsulenthuset udarbejdet en unik og gennemtestet model, der skaber fremdrift og sikre øget, dokumenterbar vækst gennem bedre kundeoplevelser.

»Vores model skal sikre, at virksomheden kan levere gode oplevelser i alle dele af den digitale kunderejse på en struktureret vis. Målet med at implementere modellen er at sikre, at digitalisering og gode kundeoplevelser bliver en integreret del af virksomhedskulturen,« siger Sebastian Gullak.

Eksekvér dagligt på højt niveau
Modellen har Atcore døbt SEVEN CX™, som centrerer sig om kunder (Customer)der er delt op i seks faser. Dette er et ramme-værktøj, som skalerer og skaber gode kundeoplevelser og vækst.

Collect - Collecting Insight
Vi afdækker forretningspotentialet i markedet. Vi kortlægger forbrugerne og afdækker deres behov, vaner, attituder etc.

Connect - Customer Journey Mapping
Vi udvikler personprofiler og får indsigt i relevante forbrugsmønstre gennem de forskellige kontaktpunkter.

Concept - Customer Journey Activation
Vi identificerer relevante og attraktive løsninger og koncepter og sikrer den rette prioritering af aktiviteter og budgetter. Vi klarlægger hvilken teknologi vi skal benytte for at aktivere kunderejserne.

Communicate - Content Development
Vi matcher adfærd og budskaber og adresserer, hvordan vi rammer personprofiler med det rigtige indhold på det rigtige tidspunkt.

Create - Content Creation
Vi udvikler indhold til alle platforme og kontaktpunkter, så vi sikrer en personaliseret kunderejse.

Circulate - Programmatic, Personalisering og Automation
Vi tænker langsigtet og sørger for, at kunderne kan kommunikere og handle hvor og når de vil. Vi sikrer, at virksomheden ved, hvordan de skal optimere indhold og proces baseret på performancedrevet data.

Schneider Electric & Atcore
Schneider Electrics hjælper deres kunder med at optimere deres energiressourcer. Virksomheden kæmpede med at skabe deres digitale tilstedeværelse. De ønskede at kunne:

- Præsentere datadrevne resultater og være i stand til at arbejde systematisk med deres kundedata fra alle digitale platforme.
- Skabe forretningsmæssige værdier gennem digitale marketingaktiviteter.
- Spore, analysere og forbedre deres performance på hjemmesiden.
- Give brugerne relevant indhold i deres digitale kontaktpunkter, der konverterer besøgende til kundeemner.

Atcore og Schneider Electric arbejder sammen ud fra SEVEN CX™
Indsigt i virksomhedens digitale profil viste, at Schneider Electric havde brug for at fokusere på specifikke digitale initiativer, der både kunne imødekomme kundernes behov og samtidig skabe en optimal forretningsmæssig værdi for Schneider Electric.

Vi udviklede en Digital Marketing Transformation-strategi baseret på de dybdegående adfærdsanalyser. Det understøtter kunderejsen og initiativerne i en procesplan på 24 måneder. Planen giver anbefalinger til initiativer, der alle støttes med ”Business Case beregninger” og gjorde os i stand til at lancere en datastyret kommunikations og personaliserings proces baseret på mere end 11 millioner budskaber.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Den Digitale Kundeoplevelse'. Se alle artikler her