Annonce
Annonce

Digitalisering i øjenhøjde

Disruption, digitalisering, digital transformation. Kært barn har mange navne. Sikkert er, at ønsket om at digitalisere ikke kun de interne forretningsprocesser, men også at skabe nye forretningsmodeller ud mod kunder og samarbejdspartnere står højt på mange virksomheders strategiske investeringsagenda.

Læs mere
Fold sammen

Af Herbert Nathan

Vi bevæger os med hastige skridt mod en verden, hvor alle enheder vil indeholde digital teknologi, som kan kommunikere og vi kommer til at opleve et ubegrænset antal devices, som vil kunne sende og modtage information. Dette vil influere såvel i vores private som i vores professionelle sfære. Vi vil være i stand til at kunne følge vores kunder, vores produkter, vores leverandører, vores medarbejdere 24/7 – anywhere anytime. Dette giver ekstremt mange forretningsmuligheder, men det er ikke en enkel øvelse, og der er naturligvis også udfordringer forbundet med dette.

Herbert Nathan Fold sammen
Læs mere

Vi kommer til at se løsninger i skyen, hvor brugerinterfacet er vores mobiltelefon, vores briller, ur, indbygget chips i kroppen, eller anden mobil device. Kun fantasien sætter grænsen. Men i sidste ende havner det hele – helt lavpraktisk – i vores forretningssystemer – ERP, økonomisystem, ordre- og lagersystem, leverandørsystem. Det hele skal hænge sammen i en samlet forretningsproces, som giver den ønskede effektivitet og gennemsigtighed.
Følgende spørgsmål rejser sig som følge heraf: Hvordan sikrer virksomheden sig den ønskede forretningsagilitet? Hvad kan man i moderne ERP-systemer, uden at det bliver en kolos om benene? Og hvor langt kan man egentlig komme i sin digitaliseringsrejse med ERP? Skal man vælge en kombination af ERP og best-of-breed? Og i givet fald, hvad skal man vælge til hvad? Hvilke er de markedsledende systemer? Hvor er de typiske grænsesnit? Og hvilken leverandør skal man vælge? Hvordan skal man orkestrere sine IT-investeringer og de mange – ofte modsat rettede - ønsker fra såvel forretningen og IT? Hvordan får vi opsamlet alle disse mange data? Hvordan får man styr på sikkerheden?

Alle disse spørgsmål – og mange flere - er det, som Forretningssystemer2016 handler om. Vi anstrenger os for at få det hele ned på jorden. Vi kalder det ”digitalisering i øjenhøjde”.

Digitaliseringen har også påvirket leverandørmarkedet, og vi ser mange forandringer, som man som køber skal være opmærksom på, såfremt man har visionære planer for sin digitaliseringsrejse – eller ”blot” har behov for at opgradere sit ERP-system.  Mange leverandører har over de seneste år foretaget en større omskrivning af deres systemer for at imødekomme nye teknologiske krav fx cloud, mobilitet, forbedrede brugergrænseflader, sociale medier, business intelligence mm. Der er fortsat mange systemer og leverandører på markedet, og den konsolidering, som vi har set på såvel system og partnersiden, vil fortsætte. De store bliver større – og som en konsekvens af dette vil nye opstå. På partnersiden vil specialiseringen fortsætte, og der vil blive yderligere arbejdet på at skabe ekstra værdi med såvel egne løsningsudbud, branchefokusering samt implementeringsmetoder. Samtidig stiller de store leverandører større og større krav til partnernes kompetencer, som gør det sværere at være helt lille spiller.

Markedet er fortsat uigennemsigtigt – og der er mange at vælge imellem såvel på system som på partnersiden. Man skal tænke sig godt om, inden man investerer i nye systemer, og valget, man foretager sig, vil have betydning mange år frem.

Forretningssystemer-konferencen er med til at skabe den ønskede gennemsigtighed. Med mere end 40 forskellige leverandører, tilsvarende antal foredrag og mulighed for at møde uvildige rådgivere vil man som deltager i Forretningssystemer2016 blive klædt lidt bedre på til at træffe de nødvendige strategiske beslutninger.

Vi ser frem til at byde dig velkommen på Forretningssystemer2016 og således møde dig i øjenhøjde.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her