Annonce
Annonce

Digitalisering: Giv din viden væk

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fra oplevelsesbranchen til detailhandlen har digitaliseringen for længst taget sit indtog. Ofte er de synlige løsninger bygget på Sitecores platform, der er ideel til opsamling og bearbejdning af data. 

Sponseret af SiteCore

Engang var et website et udvidet visitkort. I dag er det forretningens kerne, og ideen med Sitecore som platform er at indsamle data og bruge dataene til personlige kundeoplevelser. Denne personalisering kan ske i både realtime og langt senere.

På sitet for luksusresortet Atlantis the Palm i Dubai er det, der bliver præsenteret på websitet tilpasset til brugerens data. Brugeroplevelsen bliver derfor individuelt tilpasset, alt efter hvem, der søger på sitet og efter hvad. Er det nygifte eller familier? Søger de oplevelse eller wellness?

”Engang lyttede vi ansigt til ansigt. I dag lytter Sitecore digitalt og bruger teknologier som personalisering til at engagere sig relevant. Det er vigtigt, for selv en lille mængde relevans kan påvirke beslutningen om bestilling af en rejse eller køb af et produkt,” forklarer Christopher Nash, Senior Consultant hos Sitecore Business Optimization Strategies.

Han forklarer, at Sitecore-platformen automatisk analyserer data, når nogen besøger websitet eller app’en for Atlantis the Palm. De data bliver anvendt til at præsentere personaliseret indhold øjeblikkeligt.

”Hver enkelt besøgende afslører deres præferencer implicit ved at browse information om specifikke typer suiter og værelser. Restauranter baseret på gastronomisk profil. Vandland og delfinsvømning. De data personaliserer brugeroplevelsen og øger sandsynligheden for et køb. Og det gælder for alle brancher”

Giv viden væk
”Det er ikke kun personaliseringen, der øger omsætningen. Det er i høj grad også evnen til at adskille sig. Virksomheder inden for forsikring, pension og pengeinstitutter får flere brugere ved at dele deres viden på en ikke-sælgende måde og ved at skabe relevans for kunden netop nu,” siger Christopher Nash.

Her spiller sæson naturligt ind. Viden om rejseforsikringer er for eksempel mest attraktivt op til sommerferien. Det kan starte med en artikel på nettet om beregninger på forsikringstyperne og så et banner om rejseforsikring i app’en, når netbanken bliver tjekket. Her føler kunden sit behov mødt på flere platforme.

”Traditionel markedsføring går en mørk fremtid i møde. Det er ikke nok at fortælle om egne fortræffeligheder. Enhver forretning er nødt til hele tiden, at sætte sig i kundens sted og imødekommer deres aktuelle behov,” mener Sitecores seniorkonsulent.

Tænk på tværs af kanaler
I detailhandlen er fokus at udnytte Sitecores platform til at skabe muligheden for hybride oplevelser. Det kan være intelligente spejle eller mobile devices til salgsassistenter med produktinformation og personaliserede tilbud.

”Pointen med de teknologiske features er at udvide den digitale kunderejse, der ofte er startet længe inden besøget i butikken. Det optimerer en ellers traditionel købsproces at blive til en helhedsoplevelse,” mener Christopher Nash.

I det hele taget opfordrer han til at droppe traditionel tænkning. Det handler om at skille sig ud fra konkurrenterne og skabe loyalitet. Det er blandt andet Sitecores kunde L’Oréal Professional gode til.

Produktserien er kun til salg i frisørsaloner, men hele kommunikationen til kunderne er tænkt cross channel mellem sociale medier, eget website og fysiske butikker. Online kan kunderne finde inspiration og viden. Deres data bliver overført til frisørsalonerne, der så kan yde en personaliseret service.

Skab et univers
”Inden for dagligvarer ser vi også omfattende udvikling lige nu. Der er mange om buddet, så her er det ekstra vigtigt at adskille sig. Der er også fortsat forventninger om, at onlinesalget stiger. Selv om der bliver arbejdet på at optimere de fysiske butikker, sker der stadig rigtig meget online,” forklarer Sitecores Christopher Nash.

Nemlig.com har på Sitecores platform formået at skabe sig et univers, der gør det både nemt og bekvemt at handel dagligvarer online. Også i en hverdag hvor det kan være svært at beslutte sig, forklarer seniorkonsulenten:

”Ud over et attraktivt vareudvalg har Nemlig.com også omfattende content. Det gør købsoplevelsen større, fordi kunderne får serveret inspiration til aftensmåltidet. Det letter samtidig købsprocessen, fordi kunden med ét enkelt klik kan købe alle de råvarer fra en opskrift. Ofte ligger den bedste kundeservice i lavpraktiske løsninger”.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her