Annonce
Annonce

Digitalisering – forskellen mellem succes og fiasko

Hvad har Airbnb, Uber og Amazon til fælles? De tilhører den voksende gruppe af virksomheder, der har grebet digitaliseringens muligheder i en grad, der har gjort dem til banebrydende, globale virksomheder, som sender chokbølger gennem deres respektive markeder.

- Ud over at bringe en radikalt ny tilgang til deres markeder, har Airbnb, Uber og Amazon formået at gøre deres services enkle, tilgængelige og effektive gennem optimal udnyttelse af den digitale revolutions muligheder. Hvor mange andre virksomheder kæmper med få deres efterhånden udtjente systemer til at følge med forretningens ønskede udvikling, har de tre erhvervsfænomener gjort digitalisering – og de muligheder, det medfører – til selve kernen og dynamoen i deres forretning, forklarer adm. direktør Bo Martinsen, NORRIQ.

Ikke alle bliver vindere
De virksomheder, der gennem et markant opgør med de klassiske forretningsmodeller, formår at komme ud på den anden side med en ny, levedygtig strategi, bliver morgendagens vindere. Ikke at alle nødvendigvis nu skal revolutionere hele verden, men ved i langt højere grad at fokusere forretningsmodellen på de muligheder, som digitalisering og internet medfører - og se digitalisering som en værdiskaber i stedet for et kostcenter - står virksomheden langt bedre rustet til at imødekomme konkurrencen fra uventede steder. For helt ærligt: hvor mange hoteldirektører havde for fem år siden drømt om at verdens største hotelkæde (Airbnb) skulle blive en virksomhed, der ikke ejer så meget som en eneste seng endsige et eneste hotelværelse?

4 gode råd om digitalisering

  • Træd et skridt tilbage, og se på din forretning og den fremadrettede strategi
  • Vurder, om din digitale strategi er tilstrækkeligt forbundet med din forretningsstrategi
  • Tænk cloud og mobilitet ind i din forretning
  • Allier dig med erfarne specialister