Annonce
Annonce

Digital transformation udfordrer de traditionelle virksomheder

Peder Bank, Nordisk direktør for datacentervirksomheden, Interxion. Foto: Casper Helmer
Læs mere
Fold sammen

Nogle virksomheder er født digitale. Andre skal arbejde hårdt for at blive det. I Interxions nyligt offentliggjorte IDC rapport, "The Digital Enterprise” angav 52 procent af de europæiske virksomheder, at det er meget vigtigt eller altafgørende for dem, at blive en digital virksomhed inden for de kommende to år.

Sponseret af Interxion

Ny rapport viser, at virksomhedernes it-infrastruktur ofte er en af de centrale faktorer i forhold til den digitale omstilling. Blandt de respondenter, der bevæger sig hurtigst i retning af at være digitale – såkaldte ”digitale ledere” – var deres it-infrastrukturs fleksibilitet og ydeevne den største succesfaktor.

Halvdelen angav derudover, at de forventer at reducere brug af egne datacentre inden for de næste tre år.

De svar er i tråd med, hvad Peder Bank, Nordisk direktør for datacentervirksomheden Interxion, ser på det nordiske marked. Her har mange virksomheder haft tradition for selv at opbevare deres data, men med cloud-bølgens indtog er den trend under kraftig forandring.

I stedet er det hybride cloud løsninger, der i øjeblikket bygges i colocation datacentre, som dem Interxion driver. Her kan virksomhederne beholde nogle data on-premise i et professionelt set-up, mens andre data nemt kan sendes i en eller flere clouds.

Står serverne stadig hjemme, skal data sendes over internettet, og det går for langsomt. Flytter virksomheden derimod ud i et eksternt colocation datacenter, står infrastrukturen midt i en digital markedsplads med et bredt udvalg af services, netværk, internet exchanges, content-udbydere og direkte, dedikerede linjer til de store cloud platforme. Det giver et langt stærkere fundament for at realisere en hybrid strategi, forklarer Peder Bank.

Dit eget datacenter – bare bedre
Undersøgelsen viser også, at de førende digitale virksomheder i Europa tænker strategisk i forhold til, hvordan de kan skalere deres IT-infrastruktur og forbedre deres position i en digital økonomi, hvor konkurrencen bliver hårdere og hårdere.

Her peger Peder Bank på, at det er svært for de fleste virksomheder at komme med et kvalificeret bud på, hvor meget deres infrastruktur fylder om bare to-tre år, da den teknologiske udvikling går meget stærkt.

På trods af dette tror nogle beslutningstagere stadig, at man behøver sit eget datacenter for at bevare fuld kontrol over virksomhedens data. Hertil siger Peder Bank:

»Et colocation datacenter er faktisk dit eget datacenter, bare bygget i vores rammer, så virksomheden slipper for at vedligeholde den fysiske del af datacenteret. Dernæst er der den væsentlige fordel, at i et colocation center som vores, er alle de store netværks- og cloud-udbydere allerede etablerede – modsat derhjemme. I takt med, at virksomhederne bliver mere digitale og afhængige af adgang til SaaS, PaaS, IaaS og andre cloud services, bliver direkte og mere sikre forbindelser til disse services af stigende vigtighed.«

Læs mere om cloud og digital transformation i whitepaperet ”Den digitale Enterprise”, der er udført af IDC på vegne af Interxion. Undersøgelsen er baseret på svar fra 750 europæiske virksomheder og kan downloades på interxion.com.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her