Annonce
Annonce

Digital transformation skal være en del af hverdagen

Den digitale transformation er langt mere end bare en hjemmeside. Den er et samspil af mange systemer der skal spille sammen lige fra indkøb til lagerstyring, personale- håndtering og webbutik. Foto: Bolia
Læs mere
Fold sammen

Det er nødvendigt at tænke den digitale transformation ind i virksomhedens hverdag, så det ikke er en proces, der må stoppe. Den skal hele tiden drive virksomheden mod nye digitale mål.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Af Lars Bennetzen

Det vigtigste for forretninger i dag er at være tilgængelige, og det ved danske virksomheder godt. I Danmark er der et stort digital knowhow, og det betyder, at vi er langt fremme ret teknologisk.

»Vi bør være blandt de bedste i verden og sælge vores designs over hele verden,« siger Lars Lyse Hansen, CEO for Bolia International A/S, der i dag er repræsenteret med egne butikker i otte lande i Europa.

Den digitale transformation åbner en masse spændende muligheder for virksomheder, ikke mindst muligheden for at sammensmelte den fysiske og digitale butik med hinanden.

»Det bør ikke være så vigtigt, hvor kunden er, det væsentlige er at være tilgængelig for kunden,« forklarer Lars Lyse Hansen.

Han ser, hvordan danske butikker inden for hans egen branche har lavet gode online-butikker, og det samme ser han i mange andre brancher. Men han mener også, at det er nødvendigt for virksomhedernes overlevelse.

»I dag kan du ikke vælge ikke at være med. Du er nødt til at have en digital strategi og en webhandel, der er international. I dag er mange jo i konkurrence med udenlandske webshops og snart også mod virksomheder som Amazon og Alibaba,« pointerer Lars Lyse Hansen.

Derfor er det vigtigt, at virksomhederne hele tiden tænker den digitale proces med ind i hverdagen, i den kreative proces, for den er langt mere end bare en hjemmeside, den er et samspil af mange systemer.

Samtidig er det vigtigt at huske, at en digital strategi ikke sælger noget i sig selv, den skal skabe værdi for både kunder og personale på alle kontaktflader.

»Alt, vi gør for kunderne digitalt, skal give mening, det skal have substans og tilføre værdi. Kan vi det, så udvikler vi vores virksomhed,« forklarer Lars Lyse Hansen.

Det er også ved at tage den digitale transformation til sig, at danske virksomheder kan udnytte det enorme potentiale, der er i EU.

»Man glemmer ofte, at det er fantastisk at være en del af EU og dermed et internationalt marked. Digitalt er det let at gå til og komme i gang og derfra bevæge sig ud i resten af verden,« siger Lars Lyse Hansen.

Han pointerer, at den digitale transformation er en mulighed, ikke en fare, uanset om virksomheden er stor eller lille.

»Danske virksomheder er godt med, og det skaber udvikling og nye arbejdspladser,« slutter Lars Lyse Hansen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her