Annonce
Annonce

Digital markedsføring betaler sig på bundlinjen

Foto af Ulrik Sandholt, Chief Digital Officer hos Atcore Fold sammen
Læs mere

Beskeden fra teknologiarkitekterne hos Atcore er helt klar: Digital markedsføring betaler sig på bundlinjen. For at resultaterne er målbare, kræver det imidlertid, at der er skabt sammenhæng hele vejen rundt i værdikæden fra online til butikken (O2O).

Af Katrine Krebs

Sponseret af Atcore

”Hvis du måler i et cirkulært system, og kun ser på forholdet mellem investering i digital annoncering og omsætning i webshop, misser du det vigtigste. For de fleste detailkæder og forretninger udgør salget i webshoppen kun en lille del af den samlede forretning, fordi langt størstedelen af danskernes forbrug foregår i de fysiske forretninger,” fastslår Ulrik Sandholt, CDO (Chief Digital Officer) hos Atcore. Ifølge ham er det kun pureplayers, altså forretninger baseret på ren onlinehandel, der kan foretage regnestykket på den måde. For almindelige detailforretninger med både fysiske butikker og webshop, ser verden helt anderledes ud. I 19 ud af 20 tilfælde bliver en webshop brugt til research og er ikke den primære købsplatform. ”Det er nødvendigt at koble investering i digital markedsføring sammen med salget i de fysiske butikker, hvor der som hovedregel bliver købt mere end 10 gange oftere end online. Det er den samlede omsætning, der er interessant at se på” siger Ulrik Sandholdt og fortsætter ”De gamle retailere står i en unik situation, hvor den fysiske butik, er det afgørende parameter, i konkurrencen med digitale spillere”

Webshops styrker butikker
Atcore har specialiseret sig i at skabe data og systemarkitekturen, der binder virksomhedernes forskellige systemer sammen. Det er interessant for især detailhandelsvirksomheder med både fysiske forretninger og e-commerce.

”Det er naturligvis helt afgørende for prioriteringen af markedsføringsbudgetterne, hvor meget værdi indsatserne skaber. Hvis du kun kigger ned i onlineafkastet, vurderer du effektivt din investering ud fra en urimelig lille sample, og uden overhovedet at tage højder for den massive værdi i butikkerne,” siger Ulrik Sandholt.

Forudsætningen er at have en kundeklub, loyalitetsprogram eller andet, hvor information på kundernes adfærd og indkøbsvaner er samlet. De færreste ved i hvor høj grad deres webshop leverer salg i den fysiske butik, og flere tror stadig, at den kannibaliserer på deres fysiske forretning. Men det er forkert, fastslår,” fastslår Atcores’ CDO.

CDO, Ulrik Sandholt, Atcore

»Det vigtigste er at identificere og forstå brugeren på tværs af alle kanaler.«


Omni betyder ALLE
Atcores løsninger udgør et bindeled mellem digitale marketinginvesteringer samt den fysiske og digitale omsætning. På den måder bliver der skabt 100 procent sikkerhed med hvilke kanaler, der driver omsætningen. Der ud fra er det muligt at målrette den digitale markedsføring og indholdet i shoppen med udgangspunkt i den samlede kunderejse.

”Det vigtigste er at identificere og forstå brugeren på tværs af alle kanaler” siger CDO, Atcore, Ulrik Sandholt og fortsætter ”Omnichannel handler ikke bare om at implementere en e-mail-kanon oven på din kundeklub og sende nyhedsbreve ud, men at give gode brugeroplevelser på alle touchpoints. Det vigtigste er at identificere og forstå brugeren på tværs af alle kanaler og acceptere, at en webshop primært er en researchplatform og sekundært er en handelsplatform. Det tror jeg, at meget få retailere i dag er i stand til at erkende,” siger Ulrik Sandholt som eksempel og fortsætter:

”I en lang årrække har det også været til debat, om kundeklubber kunne betale sig. Men igen nytter det ikke noget at se på den som et isoleret element. Set fra vores
vinkel er kundeklubben en måde at kunne forstå og servicere sine kunder optimalt, og ikke nødvendigvis kun en rabatklub”.

Invester online
Ifølge Atcores erfaringer tegner der sig et tydeligt billede af, at massiv online tilstedeværelse en god investering. Når kunderne møder et brand online, bliver de ledt til website eller webshop, hvor de researcher for derefter ofte at handle i den fysiske butik.

”Det er netop muligt at måle, fordi deres køb bliver registeret i forretningen og kan tilbageføres til både klik på bannerannoncering og research på nettet. Når vi forbinder systemer, indsamler data og sorterer informationen, ved vi, hvad kunderne vil have, og kan tilbyde dem dét, der er relevant for dem på det personlige plan”, siger Ulrik Sandholt fra Atcore. Ifølge ham vinder alle på det.

Kunderne får relevante tilbud og på de tidspunkter, hvor det er optimalt, for eksempel i form af en påmindelse om en et par sko, der matcher den kjole, der lige er købt i butikken, eller et særtilbud på et brand, kunden ofte køber. Gevinsten er der bestemt også for forretningerne. ”Hvis du for hver krone investeret i digitalisering og online markedsføring kun ser en begrænset gevinst i din webs-hop, er det ikke så interessant. Men får du pengene 10 gange igen, når du sammenholder investering med det samlede salg, sker der en omprioritering af markedsføringsbudgettet,” afslutter Ulrik Sandholdt.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her