Annonce
Annonce

Det mobile kasseapparat bliver afgørende for fremtidens detailhandel

PR-foto: Christina Thiemer, butikschef Politikens Boghal Fold sammen
Læs mere

»Vi skal give den personlige serviceoplevelse, som kunderne ikke kan få på nettet. Her er den mobile POS et nyt, vigtigt redskab.« Christina Thiemer, butikschef Politikens Boghal.

Sponseret af Navipartner

Inspiration fra New York
Det var Apple, der gik forrest med at skabe nye kundeoplevelser i forhold til service og tilgængelighed i Apple-butikkerne. Her har det længe været almindeligt at blive fulgt rundt i butikken, eks. pederet midt på gulvet og fulgt til døren med en kvittering mailet direkte til indbakken. Det gjorde stort indtryk på Christina Thiemer, butikschef fra Politikens Boghal, da hun tilbage i 2013 besøgte en Apple-butik på en rejse til New York:

»Jeg kom hjem dybt inspireret, og det har siden været vores mål at komme derhen, hvor vores kunder får samme oplevelse af tilgængelighed og service.«

Tættere kunderelation ude på gulvet
Der opstår en anden dynamik, når ekspedienten og kunden står på gulvet sammen og ekspedienten ikke bliver nødt til at forlade kunden for at finde informationer eller tage imod betaling.

»Det bliver nemmere at afkode kunden jo mere tid I har sammen – hvilke signaler udsender kunden, og hvordan kan du hjælpe? Det er klart, at der er potentiale for at skabe et mersalg, ikke mindst fordi det bliver nemmere at give en målrettet rådgivning,« forklarer Christina Thiemer.

Større fleksibilitet og jobtilfredshed
Foruden en bedre kundeoplevelse giver det mobile kasseapparat en mere fleksibel bemandingssituation, der især er vigtig i spidsbelastningsperioder.

»Det kommer til at betyde meget her i juletiden, at vi kan aktivere ekstrakasser efter behov. Og den enkelte medarbejder får en sjovere rolle, når vi kan bruge mere tid på rådgivning og relationen med kunden, uden det går ud over køen ved kassen«, uddyber Christina Thiemer.

Stor frihed til nye initiativer og ideer
Når kasseapparatet bliver mobilt, giver det nye muligheder for at flytte sin forretning med rundt, som det passer. Det har Politikens Boghandel allerede nydt godt af.

»Den nye kasseløsning har givet os en enorm frihed. Når vi tidligere tog bøger med til messer eller andre events, skrev vi ned, hvad og hvor meget vi solgte, så det efterfølgende kunne trækkes fra lageret manuelt og blive bogført korrekt. Med de nye mobile kasser sker alt dette med det samme. Jeg kan se, hvordan det kan revolutionere detailbranchen og gøre det meget sjovere, at man helt ukompliceret kan lave en pop-up-shop efter behov«, afslutter Christina Thiemer.

Fuldt overblik på den mobile POS
Hos software-virksomheden NaviPartner løber de stærkt for at være på forkant med den digitale udvikling, så de altid kan tilbyde detailbranchen det nyeste inden for butiksløsninger.

»Vi kan i dag levere et komplet butikssystem med POS og kreditkortterminal på en smartphone eller en tablet. Det giver butikspersonalet mulighed for at tjekke lager, leverings tider og købshistorik samt modtage betaling uden at gå hen til disken«, fortæller CEO, Mark Stewart Pedersen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her