Annonce
Annonce

Det handler om det fælles mål og tilliden til at nå det

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kernen i at få skabt gode samarbejder mellem det private og det offentlige ligger i tilliden til hinanden. Det handler om at have et fælles mål, og tro på at begge parter kan leve op til det, mere end det handler om projektstyring og processer.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Offentlig Udvikling'. Se alle artikler her

Der er ingen slinger i valsen til spørgsmålet, hvad der kendetegner det gode samarbejde.

“Tillid.” Sådan lyder det fra både softwarevirksomheden Reflective og Thisted Kommune, som sammen arbejder på et udviklingsprojekt.

I Thisted Kommune stod de med et behov. Dataen skulle styres på en mere effektiv måde, end det blev gjort. De kunne mærke den nye persondataforordning puste dem i nakken, og de omkring 250 forskellige systemer, og hvem der havde hvilke adgange, skulle under mere centraliseret opsyn. I sådan en situation kan det være godt at få nogle kompetencer ind udefra.

“Især på it-området går det stærkt i dag, og en kommune kan ikke have alle de kloge hoveder selv. Vi er nødt til at samarbejde og hente såvel information som inspiration andre steder. De private virksomheder har ofte både det offentlige og private som kunder, og det er interessant for os at se, hvordan de arbejder, og hvad man gør andre steder. Det er ikke altid, det kan omsættes til den kommunale verden, men den inspiration er vigtig for os,” siger Lene Kjær Holst, sektionsleder i Thisted Kommune.

Stenene bliver lagt, som projektet udvikler sig
Den virksomhed, der bedst kunne dække det behov var Reflective, som leverer organisationssystemer. Og samarbejdet er faktisk lidt specielt. Det er første gang, Thisted Kommune samarbejder med en opstartsvirksomhed om et så nyt og stort udviklingsprojekt. For begge parters vedkommende gælder det i dette projekt om, at det ikke kun handler om projektstyring og processer, men om et fælles mål.

“Normalt køber vi et kendt system. Men vores samarbejde går meget på, at vi lægger sten, mens vi går. I sådan et udviklingssamarbejde betyder det at have tillid til hinanden helt vildt meget,” siger Lene Kjær Holst.

Rum til at vælge de rette løsninger
Den gensidige respekt og tro er noget, man må opbygge og sikre gennem klar kommunikation og et fælles mål.

“Thisted Kommune skal have tillid til, at vi gør det, vi har lovet, og vi skal have tillid til, at de leverer, hvad vi har brug for for at kunne komme fremad. Mange projekter bliver hyldet ind i bureaukrati og projektledelse, og det dræber innovationen. Vores samarbejde er præget af en friere tilgang, hvor man kan tage et sving på vejen. Det kræver mod på kundesiden, som skal kunne turde stole på, at vi sammen når det rigtige mål,” siger Jes Rønnow Lungskov, direktør i Reflective og tilføjer:

“Vi har afstemt vores fælles billede af samarbejde. Både hvad vi kommer med, og hvad Thisted kommer med af med- og modspil. Der er ikke tale om detaljestyring, men om at have rum til at arbejde agilt og vælge de rette løsninger, så er der behov for at dreje på vejen, så gør man det. Selvfølgelig har vi opfølgninger undervejs, men på den måde kan man komme rigtig langt.”

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Offentlig Udvikling'. Se alle artikler her