Annonce
Annonce

Det gamle grønttorv forvandles til grøn boligby

I det sydlige Valby spirer en ny bydel frem. På den 160.000 m2 store grund, der hidtil har huset det gamle grønttorv, opfører FB Gruppen A/S ca. 1300 lejeboliger og 700 ejer- og andelsboliger i flere forskellige størrelser og prisklasser.

Første spadestik blev taget i sommeren 2016 og markerede startskuddet på den proces, der skal forvandle det gamle grønttorv til en grøn bydel, der skal skabe trygge rammer for 4000 beboere. Bydelen får plads til både børnefamilier, studerende og de lidt ældre og bindes sammen af en stor, grøn park der integrerer elementer fra de gamle torvehaller. En blanding af caféer, butikker og specialforretninger skal skabe liv og aktivitet i området. Der er allerede nu planlagt to dagligvarebutikker, en cykelhandler, caféer, økologiske grønthandlere og fødevarebutikker – og der er plads til flere erhvervsdrivende. Visionen er en grøn og levende by i byen med dybe, historiske rødder og højt til loftet - en ganske særegen sjæl og karakter.

Midlertidige aktiviteter skaber liv og sjæl
Den nye bydel skal ikke blot være en bydel, man bor i – men et sted man lever. Sjælen i den nye bydel er under udvikling – allerede inden den første bolig er klar til indflytning.

Aktiviteterne er mangeartede – men fællestrækkene er det grønne, kreative og involverende. Midlertidige aktiviteter skal forvandle de tomme haller og butikslokaler til et levende og dynamisk byrum, der ændrer og tilpasser sig i takt med, at byggeriet tager fart.

I grønthandlernes gamle butikslokaler finder man allerede nu et bikermotel, Karnevalshuset, for bruger foreningen Stop Spild af Mad og en række kreative værksteder, gallerier og pop-up shops.  Herudover lægger de historiske torvehaller allerede nu hus til beachvolleybaner, designloppemarkedet Finders Keepers samt rummer mulighed for koncerter og events for op til 2000 deltagere. Storstilede events og aktiviteter som kulturnatten vil foregå på det gamle grønttorv, indtil området er færdigbebygget. De skal lægge grundstenen til en levende og attraktiv bydel med sjæl, som man ikke blot har lyst til at besøge – men til at bo og leve i.

Grønt åndehul binder beboerne sammen
Når det gamle grønttorvs midlertidige aktiviteter stopper, tager Grønttorvets grønne hjerte over. På tværs af byggefelter, boligtyper og beboergrupper skal den nye bydel bindes sammen af en 20.000 m2 stor park, placeret dér, hvor de gamle torvehaller ligger den dag i dag.

Bydelens grønne hjerte bygges op omkring en vision om et grønt åndehul med spiselig beplantning, der kan være et naturligt samlingspunkt, som skaber fællesskab og tilhørsforhold. Fire landskabsarkitekter skal i efteråret 2016 give deres bud på, hvordan denne vision bringes til live. Ambitionerne er høje - og rammerne er brede. Der skal indgå et fælleshus, som vil være knudepunkt for fællesskab og involvering beboerne imellem. En del af de oprindelige, historiske strukturer skal bevares – men fantasi og kreativitet er aktive ingredienser, når form og funktion skal findes. Spiselig beplantning skal indgå og skabe rammerne for naturoplevelser, som varierer med årstiderne. Og der skal være plads til aktiviteter for hele familien med plads til medskabelse og involvering.

Det vindende bud kåres ultimo 2017 og vil være dét, som formår at skabe et grønt, bankende hjerte dér, hvor der i dag er stål og beton.

Ejer-, leje- og andelsboliger til fornuftige priser
Grønttorvet bebygges i 19 byggefelter, hvor der igangsættes et bygge projekt pr. kvartal. Hvert byggefelt på arealet, som svarer til 22 fodboldbaner, får sit eget arkitektoniske udtryk, der bindes sammen af en fælles designlinje og en 20.000 m2 stor park – bydelens grønne hjerte. Der bygges både almene boliger, lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger – alle i et fornuftigt prisleje.

Byggefelt 1 – 137 lejelejligheder:
Første spadestik er allerede taget til byggefelt 1, som er tegnet af arkitektstuen Mangor & Nagel. På taget er der fælles tagterrasse og væksthus, hvor beboerne kan dyrke både fællesskabet såvel som friske grøntsager. Indflytning sker fra 1. juli 2017, men udlejningen påbegyndes alle rede i februar 2017.

Byggefelt 3 – 123 lejelejligheder:
Primo oktober starter bebyggelsen af byggefelt 3. Årstidens Arkitekter har designet bygningen, der får sit eget arkitektoniske udtryk, men spejler sig i ejendommen på Byggefelt 1 og dets fokus på grønne fællesskaber. De 123 lejligheder vil stå klar til indflytning i oktober 2017.

Byggefelt 2 – 88 ejerlejligheder:
I starten af 2017 igangsættes byggeriet på Byggefelt 2 - en ejendom med 88 ejerlejligheder, der udbydes til salg i påsken 2017. Ejendommen består af et længehus samt et tårn på 15 etager, hvorfra beboerne er garanteret byens bedste udsigt over Valby Parken og Køge Bugt.

Byggefelt 5 – 102 andelslejligheder:
I byggefelt 5 bygges Københavns første nybyggede andelsboliger i 10 år – som opføres i høj, arkitektonisk kvalitet med tilhørende altaner eller terrasser. Skriv dig på interesselisten allerede nu på andelsboligforening.nu.

Om FB Gruppen:
FB Gruppen A/S (Fokus på Boliger) har siden 2003 udviklet, bygget og solgt over 1.200 boliger – boliger for mennesker og boliger, der er til at betale. De fleste af disse er beliggende i Storkøbenhavn, og fordeler sig over et bredt spektrum af boligtyper og beboergrupper. Høj kvalitet er kernen i FB Gruppens byggeprojekter, der alle løses med en professionel, nærværende og omhyggelig tilgang til opgaven. Virksomheden omsætter i 2016 for ca. kr. 750 mio. Læs mere om FB Gruppen A/S og Grønttorvet på: www.fbgruppen.dk

Få mere information
I nyhedsbrevet fra FB Gruppen A/S får man som de første besked, når det er muligt at ansøge om en bolig eller få mere information om vores projekter.
Tilmeld dig på www.fbgruppen.dk.