SPONSERET INDHOLD

Det er ikke så svært: Sådan får I gnisten tilbage på ferien

Når vi drager ud på en forlænget weekend eller miniferie et sted i verden, giver vi ikke bare os selv og hinanden nye oplevelser. Vi puster samtidig nyt liv ind i forholdet. Se her hvorfor et afbræk fra hverdagen gentænder vi gnisten.

Trænger I også til at få gentændt gnisten i parforholdet? Så se at komme væk fra hverdagen og oplev noget sammen. Foto: Terje Rakke/Visit Norway Fold sammen
Læs mere

Vores parforhold kræver meget af os i hverdagen, og først og fremmest kræver det, at vi tager os tid til det. At vi passer og plejer det - og husker, at det ikke lever af sig selv. Og det kan for mange mennesker være svært i en travl hverdag. Derfor kan det være utrolig givende at komme væk fra hverdagen, at komme ud og opleve noget nyt sammen. Hvad end man er til sydens varme eller til nordens midnatssol, kan det lille afbræk være guld værd for vores forhold.

»Der er lavet videnskabelige undersøgelser, der viser, at par, der lykkes godt sammen, bruger tid sammen. Det betyder ikke så meget, hvad man laver sammen, der må man vælge efter lyst og interesse. Det, der betyder noget, er, om du møder din partner kærligt og opmærksomt, og der hjælper det for mange at have god tid,« siger psykolog og parforholdsekspert Gitte Sander.

Fra autopilot til nærhed
De fleste kender det sikkert. Dagligdagens forudsigelige trummerum kan have stor indflydelse på vores humør, overskud og i sidste ende for vores parforhold, der let kan komme til at køre på autopilot, mens verden udenfor kontorvinduerne suser forbi. Det kan være svært at komme ud af den rutine, hvor det meste synes at være skemalagt og sat i praktiske systemer.

Vores oplevelser som par knytter os tættere sammen, og gør vores parforhold stærkere i længden. Foto: Ørjan Bertelsen/Hurtigruten Fold sammen
Læs mere

»Vi mangler simpelthen tid i hverdagen. Fordi alt muligt andet end parforholdet bliver prioriteret højere. Det er et meget ligetil regnestykke. Lægger du al energi ind i at få hverdagens trummerum til at glide, så går du muligvis meget på kompromis med dine egne og parforholdets behov og føler det er forpligtelser,« siger Gitte Sander.

At finde tid til hinanden og opleve noget helt nyt sammen, styrker de bånd i vores parforhold, der ikke altid opstår og blomstrer af sig selv, men som netop skal have omsorg for at få liv. Og når vi tager ud og får fælles oplevelser, så er det en måde at booste sit parforhold. Ikke bare i nuet, men også på den lange bane, hvor de fælles oplevelser kan få betydning for vores det sammenhold, der er i ethvert parforhold.

Find jeres drømmerejse her

»Når vi oplever noget sammen, finder vi finder ud af, at vi betyder noget for hinanden, og at vi er der for hinanden. Vi finder ud af, at vi er specielle for hinanden, og vi kommer til at værdsætte hinandens selskab, når vi får positive oplevelser sammen,«

Tiden til hinanden
Mange parforhold oplever at få nyt liv og energi i lang tid efter den forlængede weekend eller miniferien, hvad end den går til en storby eller til et sommerhus på landet. Det essentielle er vel at mærke ikke, hvad man laver og vælger at bruge tiden på, men at man derimod nyder tiden sammen bedst muligt.

»Et parforhold har brug for jævnligt at genromantiseres. Hvis man skal bevare gnisten og interessen for hinanden, skal der med jævne mellemrum en indsats til, helst fra begges side,« siger Gitte Sander.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.