Annonce
Annonce

Det er en fordel at uddele ansvar for konkrete opgaver

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det går stærkt indenfor byggebranchen, hvor de danske virksomheder har svært ved at følge med i efterspørgslen og skaffe arbejdskraft nok. Derfor benytter flere sig af hjælp til at finde den ønskede arbejdskraft uden for landets grænser.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her

Af Marie Torp Christensen

Der er ingen udgifter forbundet med at hente eksempelvis øst- eller sydeuropæisk arbejdskraft. I hvert fald ikke hos den danske virksomhed, som skal bruge arbejdskraften. Alt det praktiske og i nogle tilfælde tidskrævende arbejde kan man spare sig for ved at købe sig til hjælp og outsource det til en leverandør, som finder medarbejderne og sikrer, at løn og vilkår lever fuldt op til danske standarder.

»Vi tilbyder mandskab på lejebasis. Det kan være en dag, en uge, en måned eller endnu længere. Det vi tilbyder er en stor fleksibilitet, fordi vores kunder ikke skal administrere og ansætte selv,« fortæller Anders Larsen-Ross, der er direktør i Megaflex.

»Vi leverer både danske og udenlandske medarbejdere i det omfang, der er brug for det.«

Sikrer effektivitet i en af Danmarks største anlægsprojekter
En af de virksomheder, som benytter sig af at få hjælp er Copenhagen Metro Team, der står for det største anlægsprojekt i 400 år i Danmark.

»Fordelen er, at man uddeler ansvaret for den opgave, som skal løses,« siger Sigurd Nissen-Petersen, der er vicedirektør i Copenhagen Metro Team, som arbejder sammen med Megaflex.

»Man skaber et naturligt incitament for at løse opgaven og skabe rammerne for den. Det giver effektivt arbejde og en højere kvalitet.«

Under jorden arbejder der omkring 1000 mennesker på de 22 forskellige metrobyggepladser, hvor der, da der var flest i arbejde, gik omkring 2000.

Det er svært at skaffe dansk arbejdskraft
Det enorme behov for arbejdere er også en af grundende til at Copenhagen Metro Team har outsourcet dele af arbejdet med at finde de mange arbejdere.

»Man oplever strukturelle udfordringer, fordi der er så godt gang i den danske bygge- og anlægbranche. Det betyder, at der heldigvis er en meget lav ledighed blandt de danske faglærte,« vurderer Sigurd Nissen-Petersen.

Hos Megaflex er omkring halvdelen af de ansatte danske, men de oplever også, at der er rift om de faglærte herhjemme og derfor hjælper de andre nationaliteter til arbejde i Danmark.

»Det er en spændende udfordring at levere arbejdskraft fra udlandet, der er meget, som man skal have sig for øje som kulturel baggrund, og hvordan muligheden er for, at de kan få de nødvendige tilladelser,« fortæller direktøren for Megaflex, som er en af de få danske leverandører i arbejdskraft.

Hjælp til at løse helt konkrete opgaver
I forbindelse med det 22 milliarder dyre metrobyggeri, er der også behov for helt specifikke kompetencer, som der ikke er mange udbydere af i verden. Derfor kan det være afgørende at hente udenlandsk arbejdskraft til eksempelvis tunnelboringerne, der ligger under grundvandsniveau.

Hos Megaflex er det kompetencerne og erfaringerne, som de kigger efter hos ansøgerne ganske som i en hver anden ansættelsesproces.


Anders Larsen-Ross, direktør i Megaflex

»Fordelen er at, vores kunder ikke selv skal bruge ressourcerne på at rekruttere og finde de rigtige kompetencer herhjemme eller i udlandet,« vurderer Anders Larsen-Ross.

»Det er os, der tager os af logistikken og administrationen, det gør at vores kunder kun betaler for de timer, som der arbejdes.«

Selvom, at medarbejderne er ansat af forskellige og har forskellige nationaliteter, så forsikrer Megaflex om, at de er ansat på de samme vilkår som andre.

»Det er fleksibiliteten, som er fordelen for vores kunder. Selvom vi er en del af vikarbranchen, så stræber vi efter at have en fast arbejdsstyrke og have arbejdsopgaver i pipelinen for vores ansatte.«

Ifølge vicedirektøren for Copenhagen Metro Team er det samarbejdet, som er afgørende for, om det bliver en succes at outscource.

»Vi har samarbejdet med Megaflex i nogle år og har opbygget et godt og tillidsfuldt samarbejde,” fortæller Sigurd Nissen-Petersen. “Det havde været svært at få bygget metroen uden hjælp og arbejdskraft udefra.«

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her