Annonce
Annonce

Derfor betaler det sig at investere i intelligent teknologi

Foto af Jesper Schleimann, Chief Technology Officer hos SAP Danmark
Læs mere
Fold sammen

Forestil dig en detailforretning, der driver sig selv: Kunderne får en sammenhængende oplevelse på alle platforme. Hele værdikæden bagved er automatiseret, så der altid er balance mellem udbud og efterspørgsel. Det hele er muligt med machine learning.

Af Katrine Krebs

Sponseret af SAP

”De detailhandlere, der står stærkest i fremtiden, er dem, der får automatiseret deres forretning ved hjælp af machine learning,” mener Jesper Schleimann, der Chief Technology Officer hos SAP Danmark.

I mere gængse termer er machine learning et udtryk for intelligent brug af data til at automatisere alt fra varebestilling og lagerstyring til markedsføring og kundeservice. Hos SAP hedder løsningen Hybris Marketing Data Management.

Eksekver i real time
”Forudsætningen for at kunne bruge data er at have dem. Det er derfor, store kæder fokuserer på nye digitale løsninger og opkøber nye digitalt baserede virksomheder, som da danske Endomondo blev købt af verdens største fitnessbrand. Data giver indsigt, og dén er altafgørende,” fastslår Jesper Schleimann.

Det hele handler om at kende kunderne. Fremtidens forbrugere er utålmodige, så alt skal ske i real time. Igen uanset om det gælder automatiseret markedsføring eller intelligente lagerhylder, der selv bestiller varer hjem.

”Enhver retailer ved, at markedsføring og salg går godt i spænd med korrekt lagerbeholdning.  Intelligent teknologi kan langt hurtigere forudsige, hvad det konkret betyder, og hvem indsatsen skal målrettes til”.

Brug teknologien
SAP leverer bl.a. løsninger inden for machine learning til globale brands, der ønsker en højere grad af automatisering men i lige så høj grad gerne vil kunne servicere deres kunder på en mere moderne måde.

”Kunderejsen starter ofte længe inden besøget i den fysiske butik, og den moderne retalier er opmærksom på at interagere allerede på sociale medier og andre platforme end deres egen,” siger Jesper Schleimann fra SAP og fortæller videre:

”Også i det fysiske møde med kunderne bliver der brugt ny teknologi som assisted sales management, så kunden føler sig indgående og personligt serviceret. Samtidig er der en modtendens, hvor kunderne i højere grad servicerer sig selv. Begge dele kan være lige effektivt, blot det er simplificeret og tilrettelagt efter kundens behov”.

Prioriter investering
Egne analyser hos SAP afslører, at der skal aggressiv investering i ny teknologi til, for at skille sig ud og lægge sig i førerfeltet for fremtidens detailhandel.

”Der hvor digitalisering og implementering af intelligent teknologi er et hovedfokus for topledelsen, sker der hurtigere vækst. Men vi halter langsomt bagud i Norden, og i dag er onlinehandlen global, så vi opfordrer kraftigt til at prioritere området”.

Jesper Schleimann fra SAP peger også på, at volumen er vigtig, og at det betaler sig at tænke på tværs af brands og skabe online markedspladser med et større kundegrundlag.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her